To Blog Της ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ! ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΤΩΡΑ! Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!
Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου
Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011
Ευγονική (eugenics) & Παγκόσμιοι Πόλεμοι
Το παρόν ντοκιμαντέρ μας ενημερώνει για το τι ήταν η ευγονική, σε τι χρησιμοποιήθηκε, ποιοι χρηματοδότησαν την εξέλιξη της, ποιες ήταν οι πραγματικές αιτίες των Παγκοσμίων Πολέμων και ποιοι ίδιοι χρηματοδότησαν και τις δυο πλευρές!
Κυριακή 19 Ιουνίου 2011
Το Σύνταγμα Της Ελλάδος.
Download - Κατέβασμα
http://rapidshare.com/files/141820531/to_suntagma_tis_ellinikis_dimokratias.rar
http://rapidshare.com/files/141820531/to_suntagma_tis_ellinikis_dimokratias.rar
Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011
Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ:ΕΝΑ ΝΕΟ "ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΓΟΥΔΗ",ΑΝΑΛΟΓΟ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 1909!
«Ανδρες με τα γερά κορμιά -εσάς λέω του Συνδέσμου λεβέντες!- νέοι με τα γελαστά χρώματα και την αστραπή στο μάτι, πού είσθε;.. Εχω τόσον καιρό (μέρες έσβησαν, έφυγαν μήνες) σας καρτερώ και μαζί μου ο Λαός, βάνω τ' αυτί μου κι ακροάζομαι τον ερχομό σας, για τον ερχομό σας ακροάζεται το έθνος, το ρυθμικό βηματισμό σας προσμένει η ονειροπλέχτρα Φυλή. Σας είδε μιαν αυγή σαν όνειρο τερπνό μέσ' στον βαρύ τον ύπνο της και πήδησε ξαφνιασμένη κι απορούσα. Εκεί στον κάμπο του Γουδί σάλεψαν ίσκιοι, στο σκοτάδι το βαθύ άστραψαν θυμοί - έτριξαν προγονικά κόκαλα. Και την αυγή, την ώρα που ο ήλιος έβγαινεν αντίκρυ, αψύς και θυμωμένος, αποφασισμένος να φτάσει στο βασίλεμά του, χαλώντας κάθ' εμπόδιο, σας είδε με το ντουφέκι στο πλευρό, ορκισμένους να κάμετε πατρίδα ή να χαθείτε!.. Σας είδε και στέναξε: Σώθηκα!... Μα από τότε δε σας βλέπει πουθενά! Τι γινήκατε;»
Κείμενο του Ανδρέα Καρκαβίτσα στην εφημερίδα "Χρόνος",στις 16/10/1909.
ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ:
Τη νύχτα της 14ης προς 15η Αυγούστου του 1909 η Αθήνα των 80.000 κατοίκων δεν κοιμόταν. Αμαξες και οχήματα με εκατοντάδες αξιωματικούς και στρατιώτες κατευθύνονταν προς το στρατόπεδο της Φρουράς των Αθηνών στο Γουδί. Με το πρώτο φως στο πεδίο ασκήσεων του στρατοπέδου βρίσκονταν συγκεντρωμένοι 449 αξιωματικοί, 2.546 στρατιώτες και ναύτες και 67 χωροφύλακες, όλοι οπλισμένοι, διαθέτοντας επιπλέον και 22 πυροβόλα διακηρύσσοντας την αντίθεσή τους προς την κυβέρνηση Δ. Ράλλη και την υποστήριξή τους προς το πρόγραμμα του «Στρατιωτικού Συνδέσμου».
Οι αιτίες που προκάλεσαν το στρατιωτικό κίνημα, όπως τα περιέγραψε αργότερα στα απομνημονεύματά του ο αρχηγός του «Στρατιωτικού Συνδέσμου» Ν. Ζορμπάς ήταν:
«Η Βουλευτοκρατία και η συναλλαγή, η οικονομική δυσπραγία ένεκα της πλημμελούς φορολογίας, επιβαρυνούσης ιδίως τας λαϊκάς τάξεις, η κακή απονομή της δικαιοσύνης και η έλλειψις δημοσίας ασφαλείας, ο ατυχής πόλεμος του 1897, το Κρητικόν ζήτημα και το απαράσκευον του κράτους προς οιανδήποτε πολεμικήν δράσιν».
Το Κίνημα στο Γουδί παρά το οτι έγινε από στρατιωτικούς, ήταν ένα αστικό κίνημα. Το πρώτο και ίσως το μοναδικό αστικό κίνημα στην ελληνική ιστορία.
Ο Γιάννης Κορδάτος χαρακτηρίζει τους αξιωματικούς του «Στρατιωτικού Συνδέσμου» ως «εμπροσθοφυλακή της αστικής τάξης που από τις ιδιομορφίες της εθνικής οικονομίας μας δεν είχε ακόμα ανδρωθεί ώστε μόνη της να βγάλει από τη μέση τον παλαιοκομματισμό και να χαράξει νέα κοινωνική πολιτική». Ο Γ. Βεντήρης μιλάει για αστική επανάσταση και δε διστάζει να ισχυριστεί πως μετά το Γουδί προέκυψε το αστικό - εθνικό κράτος, με ηγέτη τον Ελ. Βενιζέλο. Ο Θ. Πάγκαλος μιλάει για δυσφορία και αγανάκτηση που ήταν «έκδηλος και σφοδρά εις όλας τας κοινωνικάς τάξεις» ώστε «και οι πλέον αδιάφοροι και απαθείς δεν ήτο δυνατόν να μην εξεγερθούν». Ο στρατηγός Στ. Σαράφης σημειώνει ότι «η επανάσταση αυτή επιβλήθηκε γιατί είχε λαϊκό υπόβαθρο», ενώ ο Σπ. Μελάς κάνει λόγο για ακράτητη λαϊκή αγανάκτηση.
Και πραγματικά, ένα μήνα μετά, στις 14 Σεπτέμβρη 1909 ο λαός της Αθήνας και του Πειραιά με συλλαλητήριο εξέφρασαν την υποστήριξή τους στο κίνημα, διατυπώνοντας αληθινά ριζοσπαστικές διεκδικήσεις για την εποχή, όπως: Επιβολή φόρου στο εισόδημα, προστασία της παραγωγής, μεταβολή των υπαλλήλων σε υπηρέτες του λαού, βελτίωση της θέσης των εργατών, καταδίκη της τοκογλυφίας.
Οι στρατιωτικοί δεν τολμούν να προχωρήσουν τόσο όσο ο λαός απαιτούσε και οι ιστορικές συνθήκες επέτρεπαν. Συντηρητικοί φύσει και θέση αναζητούν το συμβιβασμό με την καθεστηκυία τάξη πραγμάτων, επιδιώκοντας μικρότερες αλλαγές. Παρ' όλα αυτά προκαλούν την πτώση της κυβέρνησης του Δ. Ράλλη, ενώ υποχρεώνουν τα ανάκτορα να αποδεχτούν ένα από τα βασικά του αιτήματα, που ήταν η απομάκρυνση του διαδόχου και των πριγκίπων από το στράτευμα.
Το κίνημα στο Γουδί ήταν πραγματικά ένα αστικό κίνημα με μεγάλη λαϊκή υποστήριξη, που έφερε μια αλλαγή στον εσωτερικό συσχετισμό της τότε εξουσίας, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την αστική τάξη έναντι των φεουδαρχών. Δεν μπορούσε να προχωρήσει περισσότερο... Δεν προχώρησε όμως και λίγο με αποκορύφωμα την είσοδο του Ελευθερίου Βενιζέλου στην ελληνική πολιτική σκηνή, ο οποίος καλείται από το «Στρατιωτικό Σύνδεσμο», στα τέλη του 1909, να έρθει, στην τότε Ελλάδα, από την Κρήτη που δεν είχε ακόμη ενσωματωθεί στην ελληνική επικράτεια.
Διαβάζοντας κανείς τις αιτίες που γέννησαν το συγκεκριμένο κίνημα,θα διαπιστώσει συγκλονιστικές ομοιότητες με το σήμερα:Να γιατί ένα νέο,ανάλογο "κίνημα στο Γουδί",καθίσταται επιτακτικό!
-Για να συλληφθούν και να δικαστούν όσοι καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα και έβλαψαν τη χώρα με τις ενέργειές τους:Πολιτικοί,στρατιωτικοί,υπάλληλοι κλπ.
-Για να ελεγχθούν τα υπάρχοντα κόμματα για τις σχέσεις τους με τη διαπλοκή και να δημιουργηθούν νέα,με την είσοδο απλών πολιτών στην πολιτική.
-Για να εξυγιανθεί ο Στρατός,να ξαναγίνει η Παιδεία ΕΘΝΙΚΗ και να μπουν οι κλέφτες φυλακή.
-Για να γίνει κάθαρση στον κόπρο του Αυγεία που ονομάζεται "Μ.Μ.Ε".
-Για να επαναδιαπραγματευθούμε το χρέος μας με τους τοκογλύγους και να πληρώσουν,επιτέλους,ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ.
-Για να παταχθεί η φοροδιαφυγή και να καταργηθούν τα σκανδαλώδη βουλευτικά προνόμια και μισθοί.
-Για να αντιμετωπιστεί ριζικά το μέγα ζήτημα της λαθρομετανάστευσης.
-Για να διασφαλιστούν δημοκρατικές Εκλογές,με ισονομία στην προβολή των κομμάτων και πολιτικών.
Και γι'άλλα πολλά...
Όλα τα παραπάνω,μόνο ΕΝΑ ΥΓΙΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΩΜΑ μπορεί να τα πετύχει!
Το ερώτημα είναι:ΥΠΑΡΧΕΙ;
Θα δείξουν τα γεγονότα
Ακόμα δεν υιοθετήσαμε την ΑΟΖ και χαρίζουμε, χωρίς ανταλλάγματα, κομμάτια της
Γράφει ο Ηρακλής Καλογεράκης
Με το προσχέδιο της διεθνούς πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη διενέργεια σεισμικών ερευνών, μη αποκλειστικής χρήσης, εντός της θαλάσσιας ζώνης της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας στο Ιόνιο, Δυτική Ελλάδα και νότια της Κρήτης, που αναρτήθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) για δημόσια διαβούλευση στις 7 Ιουνίου, εμφανίζεται χάρτης των περιοχών ερευνών για τα όρια των οποίων δεν ελήφθη υπόψη όλη η υφαλοκρηπίδα που δικαιούται η Γαύδος και η Μεσσηνία. Και δεν φτάνει αυτό αλλά απ’ ότι φαίνεται χαράξαμε τα όρια λαμβάνοντας αφετηρία την γραμμή βάσεως με την οποία η Λιβύη παράνομα κλείνει τον κόλπο της Σύρτης! Διπλό λάθος.
Αρχικά, επειδή αναφέρεται πως τα εξωτερικά όρια των περιοχών χαράχθηκαν με βάση την αρχή της «μέσης γραμμής/γραμμής ίσης αποστάσεως» μεταξύ όλων των εδαφών των εμπλεκομένων χωρών, στην οποία θα πραγματοποιηθούν οι σεισμικές έρευνες για τον εντοπισμό των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου, χαιρετήσαμε με ικανοποίηση την κίνηση αυτή αφού η περιοχή αντιστοιχεί μεν στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη αλλά παρακάμφθηκε ο απευθείας προσδιορισμός της και αναφέρθηκε η "μέση απόσταση από τα ελληνικά εδάφη". Ήταν πράγματι μια έξυπνη κίνηση!
Όμως, από μια προσεκτικότερη ματιά φαίνεται πως ούτε λίγο ούτε πολύ παραχωρούμε στην φίλη Λιβύη χωρίς ανταλλάγματα, περίπου 15.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα θαλάσσιας έκτασης (φαίνεται με κόκκινο χρώμα στον χάρτη) που κατ’ αντιστοιχία είναι σαν να τους δίνουμε έκταση περίπου δύο φορές την έκταση της Κρήτης (Κρήτη-8.336 τχ). Να σημειωθεί δε πως στην περιοχή αυτή, που από λάθος θέλω να πιστεύω δεν εμφανίσαμε, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως υπάρχουν λασποηφαίστεια κάτω από τα οποία κατά κανόνα υπάρχει και φυσικό αέριο και πετρέλαιο. Επίσης εκεί τα βάθη θαλάσσης είναι σαφώς μικρότερα των γύρω περιοχών (2800 - 3000μ. σε αντίθεση με τα 4.000 μ. που είναι νότια της Κρήτης). Αν η Λιβύη είχε συμφωνήσει το 2009 όταν είχαμε τις συνομιλίες για την χάραξη της ΑΟΖ, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Να θυμηθούμε πως τότε είχαμε αποδεχθεί να κλείσει ο κόλπος της Σύρτης αν αναγνώριζαν υφαλοκρηπίδα στην Γαύδο, πράγμα που δεν έγινε.
Το ίδιο ισχύει και για την Αίγυπτο, στην οποία ως φαίνεται από λάθος και εδώ τους δίδουμε έκταση περίπου 277 τ.χ., (φαίνεται με κίτρινο χρώμα στον χάρτη). Ως γνωστό, οι συνομιλίες που είχαμε το 2009 δεν κατέληξαν πουθενά επειδή δεν αναγνώριζαν, κατά παράβαση της Διεθνούς σύμβασης για το δίκαιο της θάλασσας που έχουν υπογράψει, ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα στο Καστελόριζο.
Διερωτώμαι οι αρμόδιοι του ΥΠΕΚΑ δεν ήξεραν; Δεν ρώτησαν; Πως με τόση γενναιοδωρία προσάρτησαν στο σχέδιο τον σχετικό χάρτη;
Θεωρώ πως θέματα που άπτονται εθνικής κυριαρχίας πρέπει να συντονίζονται και με το Υπουργείο Εξωτερικών και με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Όταν δε πρόκειται για απεικόνιση σε ναυτικούς χάρτες μια συνεργασία με το ΓΕΝ/Υδρογραφική Υπηρεσία, είναι απαραίτητη.
Πιο εύκολα και ευχάριστα πάει κανείς στον προορισμό του αν έχει παρέα παρά μόνος του. Ελπίζω όταν αρχίσουν οι έρευνες να έχουν ειδοποιηθεί οι συναρμόδιοι για να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη εκτέλεση τους και η επίδειξη θέλησης να υπερασπιστούμε ότι μας ανήκει!
Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί πως η συμφωνία με την Αλβανία για τον καθορισμό του “θαλάσσιου ορίου πολλαπλών χρήσεων” που ήταν αποτέλεσμα εργασιών δύο ετών και υπεγράφη το 2009, καταγγέλθηκε από την Αλβανική αντιπολίτευση στο Συνταγματικό δικαστήριο επειδή ως λέγεται αναγνωρίστηκε υφαλοκρηπίδα στην Ερεικούσσα και Οθωνούς, κάτι που θα αποτελούσε προηγούμενο σε πιθανή συμφωνία με την Τουρκία στο Αιγαίο και πως με τον τρόπο αυτό εκχωρήθηκαν από την Αλβανία στην Ελλάδα περίπου 200 τχ θαλάσσιας έκτασης.
Οι Αλβανοί λοιπόν έθεσαν θέμα, λίαν σημαντικό για μας, για 200 τ.χ. και το ΥΠΕΚΑ με ελαφρά την συνείδηση, χωρίς τη συνεργασία με κανένα αρμόδιο φορέα ή ενημέρωση του κοινοβουλίου, χαρίζει στην Λιβύη περίπου 15.000 τ.χ και στην Αίγυπτο 277 τ.χ. Με τι λογική και με τι ανταλλάγματα;
Θέλει δουλειά, πολύ δουλειά, όρεξη, συνεργασία και συντονισμό των διαφόρων συναρμόδιων φορέων και ειδικών για να επιτύχουμε! Ας πιέσουμε τους Αλβανούς να σεβαστούν την υπογραφή που έβαλαν και τον κόπο τόσων ειδικών που επί δύο χρόνια πάσχιζαν να βρουν την χρυσή τομή. Ως έχει γίνει γνωστό, για τη χάραξη του ορίου αυτού χρησιμοποιήθηκαν 150 σημεία σε αντίθεση με το όριο Ελλάδος- Ιταλίας (1977) που χρησιμοποίησε μόλις 16 σημεία ή το όριο υφαλοκρηπίδας Ιταλίας-Αλβανίας που χρησιμοποίησε μόνο 17 σημεία. Η μέθοδος που ακολουθήσαμε κατά την οριοθέτηση ήταν αυτή της μέσης γραμμής δηλ. γραμμής ίσης αποστάσεως από τις ακτές των δύο χωρών, μια μέθοδο που αποτελεί την πάγια ελληνική θέση για τις θαλάσσιες οριοθετήσεις. Επίσης ακολουθήθηκε η φυσική ακτογραμμή των δύο χωρών, αφού όμως έκλεισαν (και αυτό αποτελεί σύννομη πρωτοτυπία) με ευθείες γραμμές όλοι οι κόλποι της περιοχής, συμπεριλαμβανομένου και του Κόλπου της Κέρκυρας.
Ας πιέσουμε τη Λιβύη και την Αίγυπτο, έστω και τώρα που έχουν άλλα σοβαρότερα προβλήματα, να ξανασυζητήσουμε και να καταλήξουμε σε κάποια συμφωνία. Θα είναι προς το συμφέρον όλων μας!
Ελπίζουμε στο κείμενο της πρόσκλησης όταν αυτή δημοσιευτεί και γίνει παγκοσμίως γνωστή, να έχουν διορθωθεί τα λάθη αυτά.
Αν τώρα συνυπολογίσουμε τις παραπάνω αμέλειες με τις προδιαγραφές της ανακοίνωσης του ΥΠΕΚΑ, τότε ευλόγως γεννώνται τα παρακάτω ερωτήματα:
• Τι ακριβώς γίνεται; Θέλουμε ή δεν θέλουμε να βρούμε υδρογονάνθρακες;
• Θέλουμε να τους βρούμε τώρα ή αργότερα;
• Θέλουμε να τους βρει η πιο συμφέρουσα για το δημόσιο εταιρεία ή κάποια που εμείς θέλουμε ή που «κάποιοι;» μας επιβάλλουν;
• Θέλουμε να γίνουν αναπτυξιακά έργα στη χώρα μας που θα βάλουν σημαντικά χρήματα στα ταμεία μας και θα μειώσουν την ανεργία ή όχι;
Το κάθε «κράτος» που προκηρύσσει τέτοιου είδους διαγωνισμούς θα πρέπει να δίδει έμφαση στις εμπορικές διαπραγματεύσεις που θα κάνει για να μην ζημιωθεί και για να έχει τα μεγαλύτερα δυνατά οικονομικά οφέλη δηλαδή, στις λεπτομέρειες της συμφωνίας που άπτονται της διαθέσεως των στοιχείων που θα συλλεχθούν. Εξ όσων έχω ενημερωθεί από το διαδίκτυο, στην παγκόσμια αγορά τα κράτη δεν επιλέγουν «Μη αποκλειστικά σεισμικά» βάσει προδιαγραφών αλλά βάσει των «Εμπορικών όρων της σύμβασης» & της εμπορικής επιτυχίας προς τις εταιρείες. Άλλωστε υπάρχουν όχι πάνω από δέκα εταιρείες στον κόσμο που κάνουν αυτή τη δουλειά.
Θεωρώ πως οι προδιαγραφές και τα γεωφυσικά στοιχεία που αναφέρονται ως απαίτηση είναι της δεκαετίας του 70 και πως δεν ανιχνεύουν κοιτάσματα που είναι κάτω από τους «εβαπορίτες» (ιζηματογενή πετρώματα όπως π.χ. γύψος κ.α.), ένας ειδικός θα μας το επιβεβαιώσει! Σε όλα τα συνέδρια σχετικά με το θέμα των υδρογονανθράκων και σε όλες τις σχετικές εκπομπές των τηλεοπτικών σταθμών, οι ειδικοί (πανεπιστημιακοί και στελέχη πετρελαϊκών εταιρειών) τονίζουν πως τα κοιτάσματα μας είναι κάτω από τους «εβαπορίτες». Εγώ το έμαθα, οι ειδικοί;
Ο καθηγητής/ερευνητής γεωλογίας του Πολυτεχνείου Κρήτης και συνεργάτης του Institute of National Resources of Canada, Αντώνης Φώσκολος σε όλες τις ομιλίες του, που έχω ακούσει, αναφέρει: «Ο δρόμος της αξιοποίησης πρέπει να ξεκινήσει με δισδιάστατες γεωφυσικές έρευνες, ήτοι ανακλάσεις υψηλής ευκρίνειας κάτω από τους «εβαπορίτες» και ακολούθως τρισδιάστατες όταν θα επιβεβαιωθούν τα κοιτάσματα». Γιατί εμείς μένουμε μόνο στις 2-D;
Εάν οι εταιρείες είναι ευχαριστημένες τι νόημα έχουν οι προδιαγραφές που κάποιος χωρίς εμπειρία και σύγχρονη τεχνογνωσία στο θέμα τους επιβάλλει; Γιατί μπαίνει σε λεπτομέρειες στο θέμα «πως θα κάνουν τη δουλειά τους»; Για να δείξει πως κάτι ξέρει ή για να φωτογραφίσει κάποιον; Νομίζω πως δεν βάζεις προδιαγραφές σ' αυτόν που παίρνει όλο τον οικονομικό κίνδυνο γιατί έτσι τον περιορίζεις. Αν αυτός δηλ. έχει καλύτερες μεθόδους, συσκευές και δυνατότητες γιατί να τον περιορίσεις; Γιατί να του βάλεις να κάνει μόνο σεισμικά 2D ενώ μπορεί να κάνει και 3-D, 4-D ή Wide/multi-azimuth;
Τα "μη αποκλειστικά σεισμικά" είναι μεν δωρεάν αλλά ο κάθε «ανάδοχος» διαθέτει τις δικές του προδιαγραφές και μεθόδους για να μπορέσει να έχει την καλύτερη ποιότητα ώστε να μεγιστοποιήσει τις πωλήσεις των καταγραφών του προς τις Πετρελαϊκές Εταιρείες! Ο «Ανάδοχος» δεν παίρνει κανένα δικαίωμα Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων στις περιοχές που κάνει την έρευνα, απλά πουλάει την καλή ποιότητα των καταγραφών δηλαδή την πατέντα του.
Αφήνεις συνεπώς τις εταιρείες να κάνουν τη δουλειά τους η κάθε μία με την τεχνογνωσία και την εμπειρία που έχει και όχι με αυτά που υπαγορεύει κάποιος που δεν έχει καμία εμπειρία στο θέμα ή η εμπειρία του είναι παρωχημένη!
Ας ελπίσουμε πως απ΄εδώ και μπρός θα υπάρχει, καλή και αρμονική, συνεργασία μεταξύ όλων που ενδιαφέρονται και που θέλουν να δουν τον τόπο μας να ξεφεύγει από τα λάθη και παραλήψεις του παρελθόντος και να πηγαίνει μπροστά.
Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011
ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ !
Σοβαρές αποκαλύψεις απο το www.defencenet.gr σχετικά με την κλοπή των ενεργειακών μας κοιτασμάτων , όσο εμείς κοιτάμε την Πλατεία .Παραθέτουμε αυτούσια την είδηση :
Colpo grosso από τον όμιλο Λάτση στο τομέα της έρευνας υδρογονανθράκων, μια κούρσα που μόλις ξεκίνησε, καθώς όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές από το ΥΠΕΚΑ, ο όμιλος εντελώς αθόρυβα ανέλαβε τον ....
έλεγχο των ΕΛΛΠΕ με «υπόγειες» αγορές μετοχών, αλλά το κυριότερο να ελέγξει το σύνολο του πλούσιου αρχείου ερευνών πετρελαίου και φυσικού αερίου μισού αιώνα!Τα αρχεία ερευνών υδρογονανθράκων-φυσικού αερίου είναι αποτέλεσμα των ερευνών της εποχής που το ελληνικό Δημόσιο είτε ήταν αποκλειστικός μέτοχος, είτε μεγαλομέτοχος στον όμιλο και οι ιδιώτες μειοψηφία και θεωρείται ότι είναι «χρυσάφι» στα χέρια ιδιωτών αποφασισμένων να τα αξιοποιήσουν, αφού δείχνουν με πολύ μεγάλη ακρίβεια που υπάρχουν περιοχές με υψηλή πιθανότητα αξιοποιήσιμων κοιτασμάτων.
Αυτή την στιγμή το δημόσιο κατέχει το 35,5% που έχει στο μετοχικό κεφάλαιο των Ελληνικών Πετρελαίων, αλλά πλέον ο όμιλος ελέγχεται από τον όμιλο Λάτση που κατάφερε να αυξήσει την συμμετοχή του σε ποσοστό 40,9% μέσω της Paneuropean Oil & Industrial Holdings.
Η ΡΟ&ΙΗ αγοράζοντας μεθοδικά για περισσότερο από 8-10 μήνες χωρίς να έχει γίνει γνωστό στην αγορά κατάφερε να θέσει υπό τον έλεγχό της τα ΕΛΛΠΕ και τώρα να ελέγχει και την πώληση του ποσοστού του δημοσίου, πρακτικά, αφού χωρίς να είναι της αρεσκείας του ομίλου κανείς δεν θα τολμούσε να αγοράσει το ποσοστό του δημοσίου.
Το σημαντικό είναι ότι η απόκτηση πρόσβασης στα αρχεία με τα αποτελέσματα των ερευνών πετρελαίων και φυσικού αερίου από τον όμιλο του δίνει και συγκριτικό πλεονέκτημα στις έρευνες στον ελλαδικό χώρο αφού μπορούν να εξοικονομηθεί χρόνος και κυρίως χρήμα, πολύ χρήμα, αφού οι χάρτες, που τόσα χρόνια ήταν θαμμένοι για άγνωστους λόγους, δείχνουν πλούσια κοιτάσματα, άμεσα αξιοποιήσιμα…
Τμήμα ειδήσεων defencenet.grΝα προσθέσουμε ότι τα έχουμε πει; Μάλλον είναι περιττό Να τους ενημερώσουμε όμως ότι διαπράττουν το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας όλοι οι πολιτικοί και γιαυτό ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ
Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011
Την ισχυρότερη αρματική δύναμη στην Ευρώπη μετά τη Ρωσία θα παρατάσσει το 2012 ο Ελληνικός Στρατός
Φαίνεται πως οι ΗΠΑ αρχίζουν να αντιμετωπίζουν με όλο και μεγαλύτερη καχυποψία το μέλλον των σχέσεών τους με την Τουρκία. Μάλλον συνιστά λοιπόν ειλλημμένη απόφασή τους να βελτιώσουν το ισοζύγιο στρατιωτικής ισχύος στις χερσαίες δυνάμεις υπέρ της Ελλάδος και σε βάρος της Τουρκίας. Την Κυριακή 12 Ιουνίου αναχωρεί για τις ΗΠΑ επταμελής επιτροπή αξιωματικών του ....
Ελληνικού Στρατού, με αποστολή την επιλογή από τα πλεονάζοντα αμυντικά υλικά των ΗΠΑ εκατοντάδων οχημάτων μεταφοράς πεζικού και αντιαρματικών.
Μέσα στο 2011, θα γίνει η επιλογή των πλέον αξιόμαχων οχημάτων από τον Ελληνικό Στρατό, τα οποία μόλις εγκριθεί η LoR από το Κογκρέσσο, θα μεταφερθούν στην Ελλάδα. Στο πρώτο τρίμηνο του 2012, θα ξεκινήσουν να έρχονται στην Ελλάδα τα παραχωρηθέντα βαριά άρματα μάχης Μ1Α1 Αbrams και τα λοιπά οχήματα, αλλάζοντας τους συσχετισμούς σε Έβρο και νησιά.
Το Γενικό Επιτελείο Στρατού, ενημερώθηκε πρόσφατα πως είναι διαθέσιμα για δωρεάν παραχώρηση επιπλέον 176 τεθωρακισμένα μεταφοράς προσωπικού Μ113Α2, 10 Βελτιωμένα Οχήματα TOW (ITV) M901A1 και 145 οχήματα σταθμού διοίκησης. Με αυτήν την παραχώρηση θα καλυφθούν σημαντικές ανάγκες των τεθωρακισμένων και μηχανοκίνητων μονάδων και σχηματισμών του Ελληνικού Στρατού.
Όσον αφορά το αίτημα του ΓΕΣ για 400 άρματα μάχης Αbrams, θα γίνει επιθεώρηση και επιλογή από περίπου 1000 τέτοια άρματα, που θα τα προμηθευτεί δωρεάν ο Ελληνικός Στρατός.
Είναι φανερό πως η αμερικανική αποδέσμευση αυτών των οπλικών συστημάτων, αποβλέπει παράλληλα σε πίεση προς την Άγκυρα. Αυτό που έχει σημασία για την ελληνική στρατιωτική ισχύ, είναι πως από τον Έβρο μέχρι την Κύπρο, θα παρατάσσονται τα καλύτερα παγκοσμίως άρματα μάχης (γερμανικά Leopard, ρωσικά Τ-80 και αμερικανικά Abrams), δημιουργώντας χαλύβδινο τείχος αποτροπής τουρκικών τυχοδιωκτισμών.
Ο Ελληνικός Στρατός θα είναι στην Ευρώπη ο ισχυρότερος μετά τον ρωσικό, σε αρματική ισχύ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια Ελλάδος και Κύπρου αλλά και την ευρύτερη σταθερότητα.
Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011
ΤΑ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ" ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ: ΑΚΥΡΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ!
Κρήτη, Ιόνιο και Δ. Ελλάδα στο επίκεντρο των ερευνών για πετρέλαιο
Με βάση την αρχή της "μέσης γραμμής / γραμμής ίσης αποστάσεως μεταξύ όλων των εδαφών των εμπλεκομένων χωρών" καθορίστηκαν τα όρια της θαλάσσιας περιοχής του Ιονίου και της Νότιας Κρήτης στην οποία θα πραγματοποιηθούν σεισμικές έρευνες για ανακάλυψη πετρελαίου / φυσικού αερίου.
Η πρόσκληση για την προσέλκυση επιχειρήσεων που θα αναλάβουν τις έρευνες αυτές, (όπως μετέδωσε νωρίτερα το ΑΠΕ) τέθηκε σήμερα σε δημόσια διαβούλευση από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με τίτλο "Συμμετοχή σε σεισμικές ερευνητικές εργασίες απόκτησης δεδομένων μη αποκλειστικής χρήσης εντός της θαλάσσιας ζώνης της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στη Δυτική και Νότια Ελλάδα". Η πρόσκληση συνοδεύεται από χάρτη, που περιλαμβάνει τη θαλάσσια περιοχή από βόρεια - βορειοδυτικά της Κέρκυρας, το Ιόνιο πέλαγος και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης,
μέχρι τον Άγιο Νικόλαο.
"Ο στόχος της σχεδιαζόμενης σεισμικής έρευνας, σημειώνεται στην πρόσκληση, είναι να εξασφαλίσει την απόκτηση υψηλής ποιότητας δεδομένων σύμφωνα με τις πλέον σύγχρονες πρακτικές που ακολουθούνται στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου. Τα δεδομένα αυτά θα βοηθήσουν στην αξιολόγηση του δυναμικού της περιοχής σε υδρογονάνθρακες και στην προώθηση του σχετικού διεθνούς γύρου αδειοδότησης για την έρευνα και την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, ο οποίος αναμένεται να ανακοινωθεί στα μέσα του 2012".
Σύμφωνα με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Μανιάτη που υπογράφει την πρόσκληση:
-Η διαδικασία αφορά στην απόκτηση δεδομένων μη αποκλειστικού χαρακτήρα από διεθνείς γεωφυσικές εταιρίες, που αναλαμβάνουν το κόστος των ερευνών και την προώθηση αλλά και πώληση των δεδομένων αυτών στις διεθνείς πετρελαϊκές εταιρείες, οι οποίες σχεδιάζουν να επενδύσουν σε έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων στις υπόψη περιοχές.
-Με τις έρευνες αυτές, οι ειδικοί διευκολύνονται στο να διερευνήσουν γρήγορα και αποτελεσματικά ευρείες περιοχές, να αξιολογήσουν σε βάθος πετρελαϊκά συστήματα, να επιλέξουν νέους στόχους διάτρησης γεωτρήσεων αλλά και να απεικονίσουν και παρακολουθήσουν κοιτάσματα υδρογονανθράκων.
-Με τη διαδικασία αυτή, η κυβέρνηση στοχεύει να αναδείξει τις γεωλογικές δομές και το πιθανό πετρελαϊκό δυναμικό, προκειμένου μέσα στο 2012 να δρομολογηθεί διεθνής γύρος παραχωρήσεων στις συγκεκριμένες θαλάσσιες περιοχές.
Οι ενδιαφερόμενες εταιρίες θα κληθούν να καταθέσουν εγγυητικές επιστολές καλής εκτέλεσης και θα κριθούν με κριτήρια τη διεθνή εμπειρία σε σεισμικές έρευνες, την τεχνική εμπειρία για την εκτέλεση των εργασιών, την εμπειρία σε ανάλογες γεωλογικές περιοχές, τις βελτιώσεις που θα προτείνουν επί του σχεδίου συμφωνίας, την τεχνική και την εμπορική τους προσφορά. Η κυβέρνηση διατηρεί το δικαίωμα να εγκρίνει τη διεξαγωγή ερευνών σε περισσότερους από έναν αναδόχους, στην ίδια περιοχή. Οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν σε διάστημα 90 ημερών από την καταληκτική ημερομηνία κατάθεσής τους.
Κυριακή 5 Ιουνίου 2011
1909, Γουδί: Καταλύτης επαναστατικών αλλαγών
1909
100 ΧΡΟΝΙΑ από το στρατιωτικό κίνημα στο Γουδί
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/12/2008, 07:11
Το συλλαλητήριο της 14ης Σεπτεμβρίου 1909 στο Πεδίον του Αρεως (Εθνικό Ιστορικό Μουσείο)
Οι επέτειοι των στρατιωτικών κινημάτων και πραξικοπημάτων ανακαλούν συνήθως αρνητικές μνήμες, ιδιαίτερα στην ελληνική περίπτωση, επειδή κατά κανόνα συνδέονται με την επιβολή δικτατορικών καθεστώτων. Εν γένει άλλωστε, οι επεμβάσεις του στρατού στην πολιτική αντιμετωπίζονται ως «εκτροπή» στις σύγχρονες δημοκρατίες. Το στρατιωτικό κίνημα στο Γουδί ωστόσο απέκτησε ευρεία κοινωνική συναίνεση στην εποχή του, ερμηνεύτηκε από ένα μέρος της ιστοριογραφίας ως «αστική επανάσταση» και οδήγησε σε μια πραγματικά εκσυγχρονιστική περίοδο το ελληνικό κράτος υπό την ηγεσία του Ελευθέριου Βενιζέλου. Κατά κάποιον τρόπο, το κίνημα στο Γουδί δικαιώθηκε από την επόμενη ημέρα και όχι αυτοτελώς. Ελάχιστοι θυμούνται σήμερα ότι επικεφαλής του Στρατιωτικού Συνδέσμου ήταν ο συνταγματάρχης Νικόλαος Ζορμπάς, όλοι όμως θυμούνται ότι ο Στρατιωτικός Σύνδεσμος κάλεσε έναν σχετικά άγνωστο στην Ελλάδα κρητικό πολιτικό, τον Ελευθέριο Βενιζέλο, να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Αν και η ιστοριογραφία δεν το ονομάζει πλέον «επανάσταση», το κίνημα στο Γουδί υπήρξε πραγματικά επαναστατικό, εφόσον υπήρξε ο καταλύτης για μια σειρά επαναστατικών αλλαγών. Αλλά ας δούμε τα γεγονότα.
Η αρχή του 20ού αιώνα βρήκε την Ελλάδα με συσσωρευμένα προβλήματα και, κυρίως, με μια διάχυτη αίσθηση αποτελμάτωσης. Το «εθνικό ζήτημα» ήταν βεβαίως κυρίαρχο. Συνδεόταν με την πορεία του Ανατολικού Ζητήματος και με τα αλυτρωτικά οράματα, αμείωτα, παρά την πρόσφατη ήττα στον ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897, η οποία είχε βιωθεί ως «εθνική ταπείνωση». Κρητικό και Μακεδονικό αποτελούσαν τα κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής. Στο εσωτερικό, το ανερχόμενο κοινωνικό ζήτημα, σε συνδυασμό με την οικονομική κατάσταση (πτώχευση, σταφιδική κρίση, Διεθνής Οικονομικός Ελεγχος), επέτεινε ένα γενικευμένο κλίμα δυσφορίας, που κατευθυνόταν εναντίον των κομμάτων, του Στέμματος και της Αυλής. Η εκδήλωση του κινήματος των Νεοτούρκων το 1908, που υποσχόταν ισοπολιτεία και ισονομία στις εθνότητες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, και το συνακόλουθο κλίμα εκσυγχρονισμού δημιουργούσαν αυτομάτως σύγκριση με το «τέλμα» που υπήρχε στην Ελλάδα. Ιδιαίτερα στις τάξεις του στρατού υπήρχε έντονη δυσαρέσκεια για την κατάληψη επιτελικών θέσεων από τους πρίγκιπες και της γενικής διοίκησης από τον Διάδοχο, καθώς και για τη σκανδαλώδη ευνοιοκρατία και τον νεποτισμό. Η ψήφιση το 1908 νόμου που καταργούσε τις δυνατότητες προαγωγής των υπαξιωματικών στους ανώτερους βαθμούς δεν θα πρέπει να υποτιμηθεί ως ένα επιπλέον αίτιο που ώθησε ομά δες κατώτερων αξιωματικών σε συνωμοτική δράση.
Το πρωτόκολλο του Συνδέσμου
Πράγματι, ήδη από το 1908 εντοπίζονται συνωμοτικοί στρατιωτικοί πυρήνες που σε έναν βαθμό εξέφραζαν αντιδυναστικές στάσεις, ενώ ταυτόχρονα χαρακτηρίζονταν από κριτική ως και απόρριψη προς τα πολιτικά κόμματα. Ο πρώτος πυρήνας του Στρατιωτικού Συνδέσμου δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο 1908 αποκλειστικά από ανθυπολοχαγούς. Το πρωτόκολλο του Συνδέσμου υπογράφηκε εν τέλει και από δύο υπολοχαγούς και έναν λοχαγό (συνολικά δέκα άτομα), αλλά η ύπαρξη της συγκεκριμένης συνωμοτικής δράσης έγινε γνωστή στην κυβέρνηση τον Ιούνιο 1909. Ο πρωθυπουργός Γεώργιος Θεοτόκης παραιτήθηκε στις 4 Ιουλίου για να αναλάβει ο Δημήτριος Ράλλης.
Η αποτυχία του νέου πρωθυπουργού να συλλάβει τους συνωμότες οδήγησε στην εκδήλωση του κινήματος τη νύχτα της 14ης προς τη 15η Αυγούστου 1909. Στους στρατώνες στο Γουδί συγκεντρώθηκαν 449 αξιωματικοί και 2.546 οπλίτες μαζί με χωροφύλακες και πολίτες, καλώντας την κυβέρνηση να υιοθετήσει το πρόγραμμα του Συνδέσμου. Στην πραγματικότητα, το πρόγραμμα αυτό δεν διακρινόταν από επαναστατικά αιτήματα. Οι βασικές θέσεις του αφορούσαν αλλαγές στο στράτευμα, εξέφραζαν δηλαδή μάλλον επαγγελματικά συμφέροντα και εξοπλιστικά σχέδια, ενώ υπήρχε ένα γενικό ευχολόγιο για τις αλλαγές που έπρεπε να γίνουν στην εκπαίδευση, τη δικαιοσύνη, την οικονομία και τη διοίκηση.
Το περιεχόμενο των αιτημάτων
Χωρίς να προτείνει συγκεκριμένα μέτρα, ο Σύνδεσμος εξέφραζε τον «πόθο» του όπως «ο σχεδόν πενόμενος Ελληνικός λαός ν΄ ανακουφισθή εκ των επαχθών φόρων, ους ήδη καταβάλλει και οίτινες ασπλάχνως κατασπαταλώνται προς διατήρησιν πολυτελών και περιττών υπηρεσιών και υπαλλήλων, χάριν της απαισίας συναλλαγής». Δηλωνόταν εξάλλου κατηγορηματικά ότι στόχος δεν ήταν το πολίτευμα και ο βασιλιάς, «ούτινος το πρόσωπον είναι ιερόν», ούτε η εγκαθίδρυση στρατιωτικής δικτατορίας. Και πράγματι εν τέλει δεν έγινε δικτατορία, παρ΄ όλο που η ιδέα εκφράστηκε κάποιες φορές μπροστά στο αδιέξοδο το οποίο προέκυψε από την πολιτική κρίση που επακολούθησε.
Συνεπώς, ο Στρατιωτικός Σύνδεσμος εξέφραζε μάλλον συντεχνιακά και λαϊκιστικά αιτήματα, χωρίς να προτείνει συγκεκριμένες πολιτικές πράξεις και, προφανώς, χωρίς να έχει συγκεκριμένο σχέδιο και πρόγραμμα για τη διακυβέρνηση της χώρας. Το πραξικόπημα κέρδισε τη στήριξη των λαϊκών και μικροαστικών στρωμάτων της πρωτεύουσας, τα οποία στις 14 Σεπτεμβρίου πραγματοποίησαν ένα ογκώδες συλλαλητήριο (70.000 σύμφωνα με την εφημερίδα Χρόνος ) από το Πεδίον του Αρεως προς το παλάτι, ύστερα από επίμονες ενέργειες των αξιωματικών. Το συλλαλητήριο οργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Συντεχνιών Ελλάδος (περίπου 50 οργανώσεις με 30.000 μέλη) και επιδόθηκε στον Γεώργιο Α Δ ψήφισμα το οποίο ενέκρινε το κίνημα του Συνδέσμου και είχε ως κεντρικό αίτημα τη μάλλον αφηρημένη «Ανόρθωση».
Από πολιτική σε πολιτειακή κρίση
Την ικανοποίηση των αιτημάτων του Συνδέσμου είχε αναλάβει η κυβέρνηση του Κυριακούλη Μαυρομιχάλη, αρχηγού του τρίτου σε δύναμη κόμματος. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο η Βουλή ψήφισε έναν εντυπωσιακά μεγάλο αριθμό νόμων (169 νομοσχέδια σε 82 ημέρες), με τους πραξικοπηματίες αξιωματικούς στα θεωρεία της. Η ιδιότυπη αυτή διπλή εξουσία, αφενός των στρατιωτικών και αφετέρου των κοινοβουλευτικών θεσμών, ήταν εγγενώς αντιφατική και επομένως βραχύβια. Παρά την υποχωρητικότητα της Βουλής και της κυβέρνησης, η πολιτική κρίση γρήγορα μετασχηματιζόταν και σε πολιτειακή.
Μπροστά στο αδιέξοδο, ο Στρατιωτικός Σύνδεσμος στράφηκε προς έναν «μεσσία», τον Ελευθέριο Βενιζέλο, για να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Ο Βενιζέλος είχε στηρίξει, με άρθρα του στην εφημερίδα Κήρυξ των Χανίων, την ανάγκη των μεταρρυθμίσεων που πρότεινε ο Σύνδεσμος, ενώ η σύγκρουσή του με τον ύπατο αρμοστή της Κρήτης πρίγκιπα Γεώργιο είχε δημιουργήσει συμπάθειες κυρίως στους κατώτερους αξιωματικούς. Εξάλλου, στο πρόσωπό του έβλεπαν έναν πολιτικό άφθαρτο και ανεξάρτητο από το «διεφθαρμένο» ελλαδικό πολιτικό κατεστημένο. *
Η κυρία Χριστίνα Κουλούρη είναι καθηγήτρια Νεότερης Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
ΕΛΛΑΔΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ – ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ-ΔΙΕΘΝΟΛΟΓΟΣ
ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΗ ΗΣΥΧΙΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ, Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ , ΕΝΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΕΡΜΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟΝΗΣΙ Ή ΝΗΣΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ, ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΕΥΡΥΤΕΡΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟΞΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ .
ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΑΡΑΒΙΚΟΙ ΞΕΣΗΚΩΜΟΙ ΚΑΙ Η ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΕ ΣΥΡΙΑ-ΛΙΒΥΗ, ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ (ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΜΟΥ) ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΑΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΝΟΤΙΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΕΚΤΑΣΙΑΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ. Η ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΧΩΡΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ ΜΕΤΑΞΥ ΝΕΣΤΟΥ ΚΑΙ ΕΒΡΟΥ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ , ΟΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗ ΚΑΙ ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.
Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΝΟΤΙΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ-ΚΡΗΤΗΣ-ΑΝΑΤ. ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ. ΕΚΕΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΕΣΤΙΑΣΕΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ , ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΔΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΕΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ.
ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΤΙΣ ΕΞΗΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ:
*ΕΜΦΑΣΗ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ.
*ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΟ ΑΡΙΘΜΟ ΜΕΛΕΤΩΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΤΕΛΩΝ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.
*Η ΑΓΚΥΡΑ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΣΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ.
*ΠΑΡΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ.
*ΠΑΡΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΚΟΥΣ ΕΝΔΟΙΑΣΜΟΥΣ ΜΠΗΚΕ ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΟ ΟΛΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ UNIFIED PROTECTOR ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΙΒΥΗ, ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΣΤΩ ΕΠΙΚΑΛΥΠΤΙΚΗ(ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ) ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΣΥΜΜΑΧΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟΥ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ.
*ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΕΝ ΤΟΥΤΟΙΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΖΑ, ΤΟΝ ΛΙΒΑΝΟ, ΕΝΩ ΠΛΑΣΑΡΕΙ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΝΕΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΟΝ ΑΡΑΒΙΚΟ ΚΟΣΜΟ.
*ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ , ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΤΥΓΧΑΝΟΥΝ ΤΗΣ ΒΑΘΙΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ.
*ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥΣ(ΓΙΑΤΙ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ), ΕΝ ΤΟΥΤΟΙΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΦΡΙΚΗ-Μ.ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΛΠ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΡΟΛΟ. ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΝΑ ΕΠΑΝΕΚΛΕΓΟΥΝ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΩΣ ΜΗ-ΜΟΝΙΜΟ ΜΕΛΟΣ ΣΤΟ ΣΑ/ΟΗΕ.
*ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝΙΚΟΥ ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ ΕΜΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΟΠΩΣ ΟΙ ΣΤΟΛΙΣΚΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΖΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΓΝΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΕΣ ΜΗ-ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕ ΒΙΑΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ, ΟΠΩΣ Η ΙΗΗ.
*ΣΤΑΘΕΡΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΕ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ-ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ-ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ, ΕΝΩ ΠΑΓΙΑ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΝΑ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΟΥΝ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΠΙ ΤΟΥ 25ΟΥ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟΥ.
ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΒΑΣΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ , ΕΝΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΔΙΝΟΥΝ ΕΜΦΑΣΗ ΣΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ-ΕΡΕΥΝΑ/ΔΙΑΣΩΣΗ-ΜΙΚΡΑ ΣΚΑΦΗ ΚΑΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ Η ΤΡΙΣΑΘΛΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ/ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ-ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΣΕ ΕΤΗΣΙΑ ΒΑΣΗ-ΚΑΘΕΤΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ-ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΑΙΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ(ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΩΣ ΜΗΔΕΝΙΚΗ Ή ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ) ΣΤΟΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΤΟΜΕΑ.
ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ, ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΜΑΣΤΕ ΕΛ ΝΤΟΡΑΝΤΟ Ή ΑΛΑΣΚΑ Ή ΚΟΛΠΟΣ ΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ. ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ, ΕΚΤΙΜΩ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ Η ΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΤΟΜΕΑ, ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΝΗ Ή ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΑΓΩΓΩΝ ΚΛΠ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΩΡΗΤΙΚΗ.(ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΛΥΨΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΣΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ). ΑΛΛΑ ΑΠΛΑ ΚΑΝΩ-ΚΑΙ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΗ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ- ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ.
*ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΩΝ ΔΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ, ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΚΕΝΤΡΑ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ.
*ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΕΠΑΦΩΝ ΜΕ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΣΤΟΝ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΧΩΡΟ-ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ –ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ. ΠΧ ΤΗ ΝΟΡΒΗΓΙΑ.
*ΞΕΠΑΓΩΜΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ, ΩΣ ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ. ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΓΝΩΣΤΑ ΚΑΙ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΟΥ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΟΝΤΑΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ.
*ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΑΠΟ ΑΕΡΟΝΑΥΤΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ….
*ΕΝΤΑΞΗ-ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΜΑΣ-ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΩΝ ΕΝΑΕΡΙΩΝ ΜΕΣΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ/ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΕΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ.
*ΚΑΘΕΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ/ΔΙΑΣΩΣΗΣ.
*ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΙΣΡΑΗΛ-ΚΥΠΡΟ ΣΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ/ΣΥΝΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ/ΥΔΡΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑ.
*ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΕΥΡΥΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ…
*ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΤΕΛΩΝ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ-ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΠΤΩΤΙΚΗ ΤΑΣΗ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΚΡΙΣΗ-ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΘΟΥΝ ΚΟΙΝΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ.
Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑΤΙΚΟΙ, ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΤΙΚΕΣ. ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΟΥΣ «ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ» ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ-ΑΜΥΝΑΣ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΔΡΑΝΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ. ΤΑ ΑΝΩΤΑΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ. Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΥΠΗΡΞΕ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ
Σάββατο 4 Ιουνίου 2011
Δόγμα Του ΣΟΚ!
«Μόνο η μέθοδος του κεραυνοβόλου πολέμου κατά την διάρκεια ενός “παραθύρου ευκαιριών” που το δημιουργεί η “ομίχλη της μετάβασης” μπορεί να επιφέρει τις απαραίτητες αλλαγές, προτού ο πληθυσμός προλάβει να οργανωθεί για να προστατέψει τα προϋπάρχοντα συμφέροντα του». Με Άλλα Λόγια ….ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ!
Τζόζεφ Στίγκλιτζ
Επικεφαλής Οικονομολόγος Παγκόσμιας Τράπεζας
1990
Τζόζεφ Στίγκλιτζ
Επικεφαλής Οικονομολόγος Παγκόσμιας Τράπεζας
1990
Πόσο πιθανό είναι ένα στρατιωτικό κίνημα στην Ελλάδα σήμερα;
Όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών μιλάει για «πραξικόπημα» και ότι «ο λαός αναζητεί σωτήρες», όταν ξένες μυστικές υπηρεσίες κάνουν αναφορά σε «κίνδυνο πραξικοπήματος στην Ελλάδα λόγω της οικονομικής κατάστασης και της απαξίωσης θεσμών», τότε πόσο κοντά βρίσκεται η χώρα σε ένα στρατιωτικό κίνημα; Για όσους ξέρουν τα ενδότερα των Ενόπλων Δυνάμεων, οι πιθανότητες δείχνουν μηδενικές τουλάχιστον στην παρούσα φάση. Τουλάχιστον για ένα ....κίνημα, ανάλογο με τα δύο κινήματα του 1967, το επιτυχημένο του Απριλίου και το αποτυχημένο του Δεκεμβρίου. Αυτό δεν αποκλείει ότι μπορεί να υπάρξει κάποιας μορφής αντίδραση από αξιωματικούς ή αξιωματικό.
Σίγουρα χαμηλού ή μεσαίου βαθμού αφού οι ανώτεροι βαθμοί είναι περισσότερο «πολιτικοποιημένοι» και δεμένοι με την εκάστοτε πολιτική εξουσία λόγω ελέγχου της διαδικασίας των προαγωγών από αυτή μετά τον βαθμό του συνταγματάρχη. Από αξιωματικούς οι οποίοι εμφορούνται από καθαρά πατριωτικά και ιδεολογικά κίνητρα και θα κρίνουν ότι η διαμαρτυρία τους μπορεί να έχει αποτέλεσμα. Από στελέχη τα οποία είναι αγανακτιμένα με την απαξίωση και τις ύβρεις σε βάρος τους από δάφορα κυβερνητικά στελέχη, αλλά και από τις σνεχείς υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα και την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας.
Το 1988 στο αποκορύφωμε του σκανδάλου Κοσκωτά και της μετωπικής σύγκρουσης των δύο κομμάτων, ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, είχε πει σε συνέντευξή του σε ξένη εφημερίδα ότι «Δεν απoκλείω κίνηση κάποιου διοικητή στρατοπέδου, ο οποίος αγανακτισμένος από το λασπώδες πολιτικό περιβάλλον που έχει επιβάλει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα επιχειρήσει ένοπλη κίνηση». Πόσο μάλλον σήμερα που μιλάμε για προϊούσα ολική αποδόμηση των πάντων.
Στην πρόσφατη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, όπως αναφέρουν αξιόπιστες πηγές ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αναφερόμενος στο κίνδυνο αυτό, είπε: «Είμαστε σε μια ευαίσθητη στιγμή όπου ακόμα και οι δημοκρατικοί θεσμοί αμφισβητούνται. Διάβασα σήμερα με έκπληξη κάποια έκθεση της CIA ότι συζητιέται ακόμη και για πραξικόπημα στην Ελλάδα. Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα. Σας δίνω το μέγεθος των διαφόρων απειλών. (...) Έχει χαθεί αυτή η εμπιστοσύνη στους θεσμούς και αυτό είναι διαβρώνει τα πάντα. Πολλοί πολίτες λένε: «Δεν πιστεύω τίποτα και κανέναν». Ε, βεβαίως, άμα δεν πιστεύει τίποτα, καταλαβαίνετε ότι ψάχνει σωτήρες, πηγαίνει στη βία και σε οτιδήποτε άλλο»!
Ακόμα και αν περάσουμε τις παραπάνω φράσεις από το «φίλτρο της κινδυνολογίας» το πνεύμα της οποίας ήθελα να περάσει ο πρωθυποιυργός προκειμένου να ξυπνήσει να ανακλαστικά πολιτικής επιβίωσης και να αποσπάσει την συναίνεση του Α.Σαμαρά, εν τούτοις πρόκειται για εντυπωσιακή προσέγγιση.
Σημειώνουμε ότι πριν από 15 μήνες συνέβη κάτι, το οποίο όσο και αν «κουκουλώθηκε» και κανείς δεν μιλάει πλεόν γι’αυτό, συνέβη και είναι εντυπωσιακό, αφού δείχνει ότινοι ένστολοι μπορούν να οργανωθούν μυστικά σε ολόκληρη την Ελλάδα, χωρίς να αντιληφθούν το οτιδήποτε ούτε οι υπηρεσίες πληροφοριών των Ενόπλων Δυνάμεων (υπηρείες οι οποίες έτσι ή αλλιώς υπολειτουργούν) ούτε η ΕΥΠ, ούτε και να διαρρεύσει το οτιδήποτε στην στρατιτική και πολιτική ηγεσία.
Αναφερόμαστε την «λευκή απεργία» των πιλότων της Π.Α., οι οποίοι κατάφεραν από την Κρήτη μέχρι την Λήμνο, επί πολλές ημέρες να αποκρύψουν το εγχείρημά τους και να προκαλέσουν «έμφραγμα σε στρατιωτκή και πολιτική ηγεσία, δείχνοντας ταυτοχρόνως ένα σπάνιο πνεύμα αλληλεγγύης και αλληλοϋποστήριξης.
Άρα μπορεί να υπάρξει «πανελλαδική» συννενόηση μεταξύ ομάδων αξιωματικών για μια πιο «δυναμική» έκφραση διαμαρτυρίας.
Φυσικά για ένα μείζονος έκτασης κίνημα αξιωματικών, απαιτείται πάνω απ’όλα ιδεολογική βάση, απαιτείται ηγέτης και ηγετική ομάδα, απαιτείται στόχος και μέσα για την επίτευξή του.
Το 2011 σε καμμία περίπτωση δεν είναι 1967 από πολλές απόψεις, ιδεολογικά και πρακτικά: Το 1967 αρκούσε η κατάληψη του ΟΤΕ, της ραδιοφωνίας, του προεδρικού μεγάρου και δύο τριών ακόμα κέντρων ελέγχου της κρατικής λειτουργίας. Σήμερα υπάρχει χάος: Οι στόχοι για τους επίδοξους κινηματίες είναι εκατοντάδες και η επικοινωνία μεταξύ των πολιτών είναι αδύνατον να ελεγχθεί, τουλάχιστον στο σύνολό τους.
Και μπορεί το 1967 να υπήρξε μια, ας πούμε, λαϊκή συγκατάβαση (απόδειξη ότι σχεδόν κανένας δεν αντέδρασε τον πρώτο καιρό), αλλά σήμερα είναι πρακτικά αδύνατον να μην υπάρξουν αντιδράσεις που θα οδηγήσουν σε αιματοκύλισμα.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να υπάρξει θέμα σε μία χώρα που έχει αρχίσει να καταρρέει. Ο ηγέτης ή οι ηγέτες λείπουν ή τουλάχιστον κρύβονται καλά...
Αποφασίστηκε να μας πάρουν και το χρυσάφι...!!!
Έτοιμη η Ελλάδα για εξόρυξη χρυσού!
Η Ελλάδα, μέσα στις επόμενες ημέρες είναι έτοιμη να ξεκινήσει την διαδικασία εξόρυξης πολύτιμων μετάλλων.
Αυτό δήλωσε στην Βουλή ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης. Πιο συγκεκριμένα ο υφυπουργός υπογράμμισε πως «Εντός είκοσι ημερών θα μπορέσουμε να βγούμε στον αέρα, με διεθνείς δημόσιους διαγωνισμούς, για την....
έρευνα και εκμετάλλευση κοιτασμάτων πορφυρικού χρυσού και αντιμονίτη – ενός «κρίσιμου ορυκτού για την ευρωπαϊκή βιομηχανία».
Ο Γ. Μανιάτης απάντησε σε ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Αστέριου Ροντούλη ο οποίος σε ερωτά την κυβέρνηση για μία πρόσφατη έρευνα του ΙΓΜΕ η οποία φέρεται να έχει εντοπίσει 450 τόνους χρυσού στην Βόρεια Ελλάδα. Την ύπαρξη κοιτασμάτων αξίας 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων επιβεβαίωσε ο ίδιος ο υφυπουργός «από τα οποία ωστόσο, θα πρέπει να αφαιρεθούν και οι απώλειες κατά την εξόρυξη».
Εμείς τι να πούμε… καλή επιτυχία, αλλά θα συμβουλεύαμε το υπουργείο να ρίξει και καμία… ματιά και στο φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο, εκεί τα έσοδα δεν θα είναι της τάξης των 18 δισεκατομμυρίων… μόνο.
Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011
ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΓΙΑ 1 000 ΟΟΟ ΑΤΟΜΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ!!! ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Την Δευτέρα μπαίνει στη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο σχέδιο εξόδου απο την κρίση. Θα είναι η ταφόπλακα η δικιά μας ή αυτών; Αποφασίστε
Την Κυριακή 5/6/2011 ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΤΟΥΣ. ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΜΕ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΑΙ ΜΗΝΥΜΑΤΑ
ΕΜΠΡΟΣ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1 000 000 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΟΥΜΕ ΩΣΤΕ Η ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΗ ΝΑ ΤΡΙΞΕΙ ΤΑ ΘΕΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΑΘΡΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ! ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!
Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011
Μας δίνανε 250 δισ. € και τα αρνηθήκαμε!
Συνασπισμός επτά σκανδιναβικών χωρών πρότειναν στην ελληνική κυβέρνηση πριν υπογράψει το μνημόνιο με την Τρόικα, χρηματική ενίσχυση 250 δισ. ευρώ σε βάθος 5 ετών με δόσεις, με αντιπαροχή να τους δοθεί η έγκριση έρευνας και εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται στον ελληνικό χώρο.
Υπενθυμίζουμε ότι η πρόταση στην ελληνική κυβέρνηση έγινε από τον οργανισμό Scandec Org που είναι μία εμπορική - οικονομική - πολιτική ένωση των...
επτά σκανδιναβικών χωρών Σουηδίας, Νορβηγίας, Δανίας, Φινλανδίας, Εσθονίας, Λετονίας και Λιθουανίας.
Ο Scandec Org πρότεινε δωρεάν μελέτη έρευνα εξόρυξη και εμπορία των κοιτασμάτων με αναλογία κέρδους 80% προς 20% (το 20% στην Ελλάδα, το 80% στον διεθνή οργανισμό), προκειμένου να αποπληρωθεί σε βάθος χρόνου το ποσό των 250 δισ. ευρώ που θα έδινε στην Ελλάδα.
Παράλληλα δεσμευόταν για μεταφορά κάλυψη του 90% των εργασιακών δραστηριοτήτων του μόνο από Έλληνες εργαζόμενους και οποιαδήποτε συμφωνία ναυπήγησης του ορυκτού πλούτου που θα βρίσκονταν να γίνεται αποκλειστικά από την Ελλάδα.
Η κυβέρνηση δεν απάντησε ποτέ στο έγγραφο αυτό του οργανισμού, ενώ λίγο καιρό μετά ο οργανισμός των σκανδιναβικών κρατών έλαβε ειδοποίηση από μια κοινοπραξία ΗΠΑ και Ισραήλ ότι έχουν αναλάβει αυτοί το συγκεκριμένο θέμα.
Τον Ιούνιο του 2010 το Γαλλικό Ινστιτούτο Γεωφυσικών Ερευνών δημοσιοποίησε διεθνώς μια έρευνα - μελέτη του, που αφορά τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Γαύδο. Η έρευνα έγινε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης.
Η μελέτη αυτή ανέφερε ότι υπάρχει πλούσιο κοίτασμα μεθανίου καθαρού κατά 99%, δηλαδή δεν χρειάζεται καν επεξεργασία, τονίζοντας ότι το πολύτιμο μεθάνιο ρέει ελεύθερο στη θάλασσα, όπου και χάνεται, εδώ και εκατομμύρια χρόνια και όσοι περνάνε από τα συγκεκριμένα σημεία το βλέπουν και με γυμνό οφθαλμό.
Τον Ιούλιο του 2010 το Γαλλικό Ινστιτούτο ζήτησε και πάλι άδεια από την ελληνική κυβέρνηση για θαλάσσιες έρευνες για πιθανή εξόρυξη κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην περιοχή νότια της Πελοποννήσου.
Και πάλι όμως η ελληνική κυβέρνηση ήταν αρνητική τοποθετώντας μάλιστα τις τρεις περιοχές ενδιαφέροντος (Απούλεια Λεκάνη, Λεκάνη Ηροδότου και Λεκάνη Σύρτης) σε γκρίζες ζώνες από μόνη της, βάζοντας όμως έτσι ουσιαστικά χωρίς λόγο στο παιχνίδι εκμετάλλευσης κοιτασμάτων Τούρκους και Λίβυους!
Από όλα αυτά βγαίνει το συμπέρασμα ότι Τούρκοι, Λίβυοι, και Ισραηλινοί κλέβουν φυσικό αέριο από την Ελλάδα, στην οποία ανήκουν μεγάλα κομμάτια των κοιτασμάτων στις Λεκάνες Απούλειας, Ηροδότου και Σύρτης.
Η αναφορά της νορβηγικής εταιρείας TGF-MoR, που κάνει σεισμικές έρευνες για ανεύρεση κοιτασμάτων φυσικού αερίου μιλάει για κοίτασμα 6 δισ. βαρελιών φυσικού αερίου μόνο στην Κρήτη, όσο δηλαδή τρεις φορές της Αλάσκας και μισή φοράς του συνόλου της Σιβηρίας.
Παράλληλα η ίδια εταιρεία μετά από έρευνες που έχει κάνει στο Ιόνιο μιλάει για ύπαρξη 900.000 βαρελιών φυσικού αερίου ετησίως στην περιοχή της Κεφαλονιάς, 1.200.000 βαρελιών ανοικτά του Κατάκολου, 800.000 βαρέλια στη Ζάκυνθο και περίπου 2.500.000 βαρέλια στους Οθωνούς.
Οι αποκαλύψεις αυτές, γνωστές σε ευρωπαϊκές τράπεζες και πετρελαϊκές εταιρείες της Αμερικής δίνουν το προφίλ μιας Ελλάδας, που θα μπορούσε με τον ορυκτό της πλούτο να είναι μια από τις πλουσιότερες χώρες της Ευρώπης.
Δρ. Ευαγγελία Ε. Γκόλια
Χημικός, Γεωπόνος
ΜΔΕ στη Διασφάλιση Ποιότητας
Διδακτορικό Δίπλωμα στη Ρύπανση Εδαφών
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΔΑΦΟΛΟΓΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΓΦΠ&ΑΠ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Αφήστε τα αυτά κύριε Χαρδαβέλλα..
Γραφει ο κ.Χαρβαδελλας:
Αποστολή εξετελέσθη για την κυβέρνηση!
Την περασμένη Παρασκευή, όταν έγραψα σε αυτήν εδώ τη στήλη το άρθρο με τίτλο "Μας εφαρμόζουν το δόγμα του Σοκ", δεν δίστασα ούτε λεπτό για τον επίλογό του:
"Σοφή συνταγή εξ ου και οι τελευταίες κραυγές για άρνηση ΔΝΤ και Κομισιόν να μας δώσουν την 5η δόση του δανείου, οπότε τον Ιούλιο δεν θα έχουμε να φάμε, καθώς θα υπάρξει στάση πληρωμών και συντάξεων. Εκτός κι αν είμαστε υπάκουα παιδιά και εφαρμόσουμε αγόγγυστα τα σκληρά τους μέτρα.
Επειδή όμως, δεν είμαστε λωτοφάγοι, ξέρουμε πολύ καλά ότι αυτή η τρομακτική απειλή δεν έχει αντίκρισμα γιατί δεν συμφέρει ΔΝΤ και Κομισιόν για τον εξής πολύ απλό λόγο: εάν δεν έχει λεφτά η Ελλάδα να ζήσει και να πληρώσει τα δάνειά της, ολόκληρο το σύστημα του ευρώ καταρρέει, η τοξικότητα της ελληνικής οικονομίας αυτομάτως μεταβιβάζεται στις οικονομίες χωρών που δανείζουν την Ελλάδα και άρα δεν έχουν κανένα λόγο να μας αφήσουν να πτωχεύσουμε. Η δόση του δανείου λοιπόν, θα δοθεί και το Δόγμα του Σοκ δεν πρέπει να μας μετατρέπει σ’ ένα λαό τρομαγμένων και άβουλων όντων".
Άκουσα πολλά σχόλια για την θέση μου αυτή. Ακόμη και άνθρωποι που γνωρίζουν την οικονομική και πολιτική κατάσταση πολύ καλά, με "επίπληξαν" για την "αισιοδοξία"μου. Κάποιοι μάλιστα μου είπαν με απόλυτη σιγουριά ότι οι εκλογές θα γίνουν το αργότερο την Κυριακή 26 Ιουνίου για να μην "σκάσει η χρεοκοπία στα χέρια του ΠΑΣΟΚ".
Οχι, δεν είμαι πιο έξυπνος ή πιο ενημερωμένος από εκείνους που έβλεπαν χρεοκοπία, εκλογές, κατάρρευση...
Ως δημοσιογράφος όμως, είμαι σίγουρα για δύο πράγματα:
1. Ελεύθερος να λέω και γράφω αυτό που πιστεύω, χωρίς να ακολουθώ "γραμμή" που λέει "τρομάξτε τους για να τους φανούν λιγότερο οδυνηρά τα μέτρα"
2. Ανεξάρτητος από κομματικά ή άλλα συμφέροντα, ώστε να περιμένω πότε θα φύγουν αυτοί για να έρθουν οι επόμενοι και να με "βολέψουν".
Οπως όλα δείχνουν η 5η δόση τελικά θα δοθεί στην Ελλάδα. Η χρεοκοπία για την ώρα απομακρύνεται. Τα ανταλλάγματα όμως θα είναι τόσο μεγάλα που μάλλον θα ξεπεράσουν και τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις. Κι εμείς, τρομαγμένοι για το "τέλος που ήταν προ των πυλών" θα πρέπει να τους πούμε και "ευχαριστώ" που δεν μας άφησαν να πτωχεύσουμε.
Η αποστολή της κυβέρνησης εξετελέσθη!
http://www.newsbomb.gr/editorial/story/55704/apostolh-exetelesthh-gia-thn-kybernhsh
Kυριε Χαρδαβελλα τωρα καταλαβατε οτι μας εφαρμοζουν το δογμα του σοκ οπως γραψατε σε προηγουμενο αρθρο σας?
Τωρα καταλαβατε οτι οι ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ της κυβερνησης ηταν κουφιοι και απλα επικοινωνιακο παιχνιδακι(κ εξυπνα πηγαινετε να το περασετε σαν εκβιασμους των ευρωπαιων κ του ΔΝΤ)?
Κυριε Χαρδαβελλα και στον Real Fm σας ακουγαμε και στα εντυπα που γραφατε σας διαβαζαμε..Μεγαλυτερος ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ του μνημονιου και (κυριως) της κυβερνησης του ΓΑΠ και του Πασοκ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΑΡΞΕΙ..Εσεις και οι δημοσιογραφοι του mega (και των Νεων,του Εθνους κ του Βηματος) εισαστε..
Ποιος αλλος δημοσιογραφος χαιδευει την κυβερνηση περισσοτερο απο εσας?Και ταυτοχρονως χτυπατε τον Καραμανλη και την ΝΔ ενω αυτοι ειναι παρελθον εδω και 1,5 χρονο..
Αφηστε τωρα το ΔΗΘΕΝ ενδιαφερον σας για τον λαο και για την πορεια της χωρας μας..
Η χωρα παει ολοταχως στον γκρεμο γιατι ΤΟ ΠΑΣΟΚ (ΣΑΣ) κυβερναει τριαντα χρονια και νομιζε οτι τα δανεικα ηταν και... αγυριστα..
Ας αναλαβουμε ολοι τις ευθυνες μας κ ας αφησουμε την αφ'υψηλου κριτικη.
Το ευκολο ειναι να γραψετε οτι 'αλητες bloggers' σας κριτικαρουν...Καλο θα ηταν ομως να κανετε κ εσεις τη αυτοκριτικη σας γιατι εχουν περασει οι εποχες που οι δημοσιογραφοι ειχαν το ελεω Ανδρεα απυροβλητο...
το ελευθερουπολη - πραβι τα ειχε πολυ πριν γινουν τα μετρα και πολυ πριν τα γραψουν οι δημοσιογραφισκοι της κυβερνησης...
http://eleytheroupoli.blogspot.com
“Θά ξεκινήσουν νά 'ρθουν για να εισπράξουν τους φόρους. Δέν θά προφθάσουν όμως, γιατί θά γίνει πόλεμος…”
ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ: "Όταν ακούσετε οτι ο πόλεμος πιάστηκε από κάτω, τότε κοντά θα είναι"... (ο πόλεμος άρχισε στην Λιβύη)
Ετοιμαστείτε για "Θερμό" καλοκαίρι...
"Στο ίδιο μήκος κύματος, χθεσινό πρωτοσέλιδο των «Financial Times» υποστηρίζει ότι «οι Ευρωπαίοι ηγέτες διαπραγματεύονται μια συμφωνία που θα οδηγούσε σε πρωτοφανή εξωτερική παρέμβαση στην ελληνική οικονομία, στην οποία θα περιλαμβάνεται διεθνής ανάμειξη στη συλλογή φόρων και την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας, με αντάλλαγμα νέο πακέτο βοήθειας προς .....την Αθήνα». Τύφλα να ‘χει ο διεθνής οικονομικός έλεγχος του 1898 (!)."
http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=280004
Δείτε τι είχε πει ο Πατροκοσμάς:
"Θά ξεκινήσουν νάρθουν γιά νά εισπράξουν τους φόρους. Δέν θά προφθάσουν όμως, γιατί θά γίνει πόλεμος…"
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)