Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Η Μέρκελ διεξάγει έρευνες με τους Τούρκους στην ελληνική υφαλοκρηπίδα!

Η Μέρκελ διεξάγει έρευνες με τους Τούρκους στην ελληνική υφαλοκρηπίδα!

Ο ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΥΠΕΡΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ 12!
Οι Γερμανοί για να εκδικηθούν την φιλοαμερικανική στροφή Σαμαρά διεξάγουν έρευνες από κοινού με τους Τούρκους στα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην Ανατολική Μεσόγειο, μεταξύ Κύπρου και τουρκικής ακτής!

Τις έρευνες διεξάγει το γερμανικό ερευνητικό σκάφος Poseidon. Το ερευνητικό πρόγραμμα γίνεται σε συνεργασία του τμήματος Θαλασσίων περιβαλλοντικών επιστημών του Πανεπιστημίου της Βρέμης και του τουρκικού πανεπιστημίου Dokuz Eylyl της Σμύρνης. Στο πλοίο που απέπλευσε στις 30 Οκτωβρίου από το λιμάνι της Σμύρνης επιβαίνουν 11 γερμανοί επιστήμονες και 2 τούρκοι.
Η είδηση είναι χαρακτηριστική του εκβιασμού που έχει στηθεί με φόντο την ελληνική κρίση και τα πλούσια ελληνικά κοιτάσματα, αποκαλύπτει όμως και την θανατηφόρα αδυναμία της ελληνικής κυβέρνησης να διαχειρισθεί την κατάσταση εκτός συνόρων και η οποία σε συνδυασμό με την ανικανότητά της να μεταρρυθμίσει το κράτος δημιουργεί αποπνικτικές συνθήκες για τους Έλληνες.
Ιδού το ρεπορτάζ του Νίκου Μελέτη από την ιστοσελίδα του Μιχάλη Ιγνατίου
Με αγωνία περιμένουν στην Αθήνα και την Λευκωσία την επόμενη αποστολή του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Barbaros καθώς στις 18 Νοεμβρίου ολοκληρώνεται ο κύκλος σεισμικών ερευνών που πραγματοποίησε στην Ανατολική Μεσόγειο μεταξύ Κύπρου και τουρκικής ακτής.
Η Άγκυρα έχει απειλήσει ότι με την απόκτηση του δικού της ερευνητικού σκάφους θα μπορεί πλέον να υλοποιήσει τις απειλές της για διεξαγωγή ερευνών εντός της ελληνικής και κυπριακής υφαλοκρηπίδας στην βάση των αδειών που έχει ήδη «αναθέσει» στην κρατική εταιρία ΤΡΑΟ.
Ενώ όμως η Άγκυρα είναι απορροφημένη στα σοβαρά προβλήματα των σχέσεων της με το Ιράκ και το ιρακινό Κουρδιστάν και στις παρενέργειες που έχει η κρίση της Συρίας, η τουρκική κυβέρνηση δεν δείχνει να εγκαταλείπει την προσπάθεια της να προωθήσει τετελεσμένα στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, ελπίζοντας ότι έτσι θα μπορέσει να μπει σφήνα στην διαδικασία εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων ολόκληρης της περιοχής. Η προσπάθεια αμφισβήτησης της ελληνική και κυπριακής ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας είναι διαρκής ,αν και η απολύτως εχθρική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση Ερντογαν προς την Αιγυπτιακή μεταβατική κυβέρνηση ,αποτελεί ένα σημαντικό διαπραγματευτικό πλεονέκτημα για την Ελλάδα.
Η Αθήνα επιχειρεί να εξασφαλίσει ένα καλό επίπεδο πολιτικών επαφών με το Κάιρο αν και γνωρίζει ότι η κρίση στις σχέσεις της Τουρκίας με την Αίγυπτο πιθανόν να έχει μόνο συγκυριακό χαρακτήρα και τελικά να μην βάλει την σφραγίδα του στο μείζον θέμα των διμερών σχέσεων που αφορά την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών.
Πάντως την Δευτέρα και Τρίτη έγιναν στο Κάιρο οι πολιτικές διαβουλεύσεις Αιγύπτου-Ελλάδας-Κύπρου με συμμέτοχη του βοηθού υπουργού εξωτερικών πρέσβη Χατεμ Σελφ Ελ Νασρ, του διευθυντή πολιτικών υποθέσεων του ΥΠΕΞ πρέσβη Δ. Παρασκευοπουλου και του αναπληρωτή γενικού διευθυντη του κυπριακού ΥΠΕΞ πρέσβη Τάσου Τζιωνή.
Δεν είναι τυχαίο όμως ότι το Κάιρο έχει αποφύγει συστηματικά να συναινέσει στην σύγκληση και των τεχνικών επιτροπών ώστε να διορθωθεί το «λάθος» με την υπερκάλυψη της ελληνικής υφαλοκρηπίδας από το αιγυπτιακό Οικόπεδο 12 που έχει προσφέρει το Κάιρο σε διεθνή διαγωνισμό. Ένα Οικόπεδο που η «οριοθέτηση» του συμπίπτει με την αυθαίρετη και μονομερή διεκδίκηση της Αγκύρας για οριοθέτηση με την Αίγυπτο στην βάση της μέσης γραμμής παραβλέποντας το Καστελόριζο και μεγάλο μέρος της κυπριακής ΑΟΖ.
Η ελληνική κυβέρνηση όμως παρακολουθεί από κοντά και τις έρευνες που διεξάγει το γερμανικό ερευνητικό σκάφος Poseidon-photos στην Ανατολική Μεσόγειο για την αναζήτηση ένυδρου μεθανίου στα λασποηφαιστεια του βυθού της περιοχής. Το ερευνητικό πρόγραμμα γίνεται σε συνεργασία του τμήματος Θαλασσίων περιβαλλοντικών επιστημών του Πανεπιστημίου της Βρέμης και του τουρκικού πανεπιστημίου Dokuz Eylyl της Σμύρνης. Στο πλοίο που απέπλευσε στις 30 Οκτωβρίου από το λιμάνι της Σμύρνης επιβαίνουν 11 γερμανοί επιστήμονες και 2 τούρκοι
Ο γερμανός καθηγητής Γκερχαρντ Μποχρμαν (Bohrmann) εμφανίσθηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος μάλιστα για τον εντοπισμό ένυδρου μεθανίου, για την εκμετάλλευση του οποίου έχουν ήδη αναπτύξει νέα τεχνολογία οι Ιάπωνες.
Η περιοχή την όποια θα ερευνήσει το γερμανικό σκάφος είναι τα λασποηφαιστεια του Αναξίμανδρου, με τις ονομασίες «Άμστερνταμ», “Αθήνα”, «Θεσσαλονίκη» και «Καζάν».
Το γερμανικό σκάφος κινείται σε μια περιοχή των διεθνών υδάτων που αν και δεν έχουν οριοθετηθεί θαλάσσιες ζώνες θεωρείται ότι είναι πολύ κοντά στα όρια της ελληνική υφαλοκρηπίδας.
Το γερμανικό σκάφος δεν ζήτησε άδεια από τις ελληνικές αρχές για την επιστημονική έρευνα του αλλά αυτό δεν είναι καθόλου καθησυχαστικό γιατί υπάρχει η αρνητική εμπειρία ανάλογων ερευνητικών αποστολών και μάλιστα από γερμανικά Πανεπιστήμια(του Κίελου) και από το ίδιο σκάφος που επεχείρησαν εμμέσως την αμφισβήτηση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Όταν το Poseidon είχε ξεκινήσει έρευνες για λογαριασμό του πανεπιστημίου του Κίελου βορείως της Κρήτης το 2006, μετα από ανταλλαγή διαβημάτων καθώς η Τουρκία αξίωνε να εκδώσει και η ίδια άδεια, εκτός της Ελλάδας για την πραγματοποίηση των ερευνών το πλοίο άφησε ποντισμένα τα καλώδια και τον εξοπλισμό του, αφού όμως είχε γίνει αποδεκτό το αίτημα για επιβίβαση και τούρκου «επιστήμονα» στο πλοίο.. Μετα από έντονο διπλωματικό παρασκήνιο αποφασίστηκε να ανασύρει τον εξοπλισμό του, το ελληνικό ωκεανογραφικό σκάφος «Αιγαίο» με την ιδιαίτερα προβληματική παραχώρηση όμως, της επιβίβασης στο ελληνικό πλοίο και τούρκου «επιστήμονα», κίνηση που συμβολικά τουλάχιστον επιβεβαίωνε τις αξιώσεις και διεκδικήσεις της Τουρκίας για συνδιαχειριση του Αιγαίου.
Η Λευκωσία πάντως σε αντίθεση με την αδράνεια της Αθήνας αντιδρά μεταφέροντας στον ΟΗΕ κάθε αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της.
Η κυπριακή κυβέρνηση με δυο επίσημα διαβήματα στον ΟΗΕ στις 18 και 29 Οκτώβριου καταγγέλλει τόσο την παρενόχληση από τουρκικό πολεμικό σκάφος ,ξένου ερευνητικού πλοίου που πραγματοποιούσε έρευνες όντος της κυπριακής ΑΟΖ αλλά και τις συνεχιζόμενες μέχρι τις 18 Νοεμβρίου έρευνες του τουρκικού πλοίου Barbaros που επικαλύπτουν και τμήμα της υφαλοκρηπίδας της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι η Λευκωσία ζητά και τα δυο αυτά επίσημα διαβήματα στον ΟΗΕ να καταχωρηθούν στην περιοδική Έκδοση του Δικαίου της Θάλασσας (Law of the Sea Bulletin).
Το πρώτο διάβημα της Κύπρου αφορά την περίπτωση του σεισμογραφικού ερευνητικού σκάφους Ramform Sovereign με σημαία Σιγκαπούρης που ανήκει στην Νορβηγική εταιρία PGS (Petroleum Geo-Services) το οποίο παρενοχλήθηκε από τουρκικό πολεμικό σκάφος στις 4 και 5 Ιουνίου ενώ έκανε έρευνες στο νοτιοδυτικό τμήμα της Κυπριακής ΑΟΖ.
Σύμφωνα με το διάβημα το ερευνητικό πλοίο το ξημέρωμα της 4ης Ιουνίου ενώ άρχισε να απλώνει τα καλώδια για να ξεκινήσει την σεισμική έρευνα του στο δυτικό τμήμα της κυπριακής ΑΟΖ δήχθηκε δια του συστήματος Inmasart κλήση από το τουρκικό ναυτικό ,με το οποίο ζητούσαν από τον καπετάνιο του πλοίου να μαζέψει τον εξοπλισμό που είχε ποντισθεί και να μετακινηθεί πέντε μίλια νοτιότερα και να παραμείνει νότια των συντεταγμένων Ν 33ο 56” -E 31ο 21” και N 33ο 47” –E 32ο 16”.(συντεταγμένες καθόλου τυχαίες καθώς συμπίπτουν με τις αξιώσεις της Τουρκίας και την μέση γραμμή που διεκδικεί με την Αίγυπτο ,παραγράφοντας εντελώς το Καστελόριζο και μεγάλο τμήμα της κυπριακής ΑΟΖ
Την 5η Ιουνίου το Τουρκικό Ναυτικό προειδοποίησε τον καπετάνιο του ερευνητικού σκάφους ότι αν δεν υπακούσει θα σταλεί εντός ολίγων λεπτών πολεμικό πλοίο στην περιοχή, κάτι που συνέβη τα ξημερώματα καθώς τουρκικό πολεμικό πλοίο προσέγγισε στην περιοχή και έκανε έλεγχο στοιχείων του νορβηγικού σκάφους μέσω VHF 12, ζητώντας του να απομακρυνθεί. Τελικά το Νορβηγικό σκάφος πήρε αργή πορεια προς τα δεξιά ,όπως περιγράφει το διάβημα και κατευθύνθηκε στο Οικόπεδο 12 για τις προγραμματισμένες έρευνες του.
Η Κυπριακή Δημοκρατία στο διάβημα της εξηγεί ότι το ερευνητικό σκάφος έπλεε διαρκώς εντός της Κυπριακής ΑΟΖ όπως αυτή κηρύχτηκε το 2004 και κατήγγειλε την Τουρκία ότι με την αποστολή του πολεμικού σκάφους παραβίασε τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας να πραγματοποιεί και να εξουσιοδοτεί την υλοποίηση ενεργειών για την εξερεύνηση της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας της για φυσικούς πόρους ,βάσει του άρθρου 56.1(a) και 77.1 του Δικαίου της Θάλασσας.
Το δεύτερο διάβημα της κυπριακής κυβέρνησης υποβλήθηκε στον ΟΗΕ στις 29 Οκτωβρίου από τον μόνιμο αντιπρόσωπο της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη πρέσβη Νίκο Αιμιλίου. Αφορμή για το διάβημα έδωσε η έκδοση αγγελίας προς τους ναυτιλλόμενους(Navarea III) από την Τουρκία (401/13) που ανακοίνωνε την πραγματοποίηση από 5 Σεπτεμβρίου μέχρι 18 Νοεμβρίου, σεισμικών ερευνών σε περιοχή που επικαλύπτει όμως τμήμα της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το ενδιαφέρον είναι ότι στο διάβημα της η Λευκωσία επισημαίνει ότι αυτή η ενέργεια της Τουρκίας παραβιάζει το εθιμικό διεθνές δίκαιο όπως εκφράζεται στην Συνθήκη για το Δίκαιο της Θάλασσας (άρθρα 56 και 77) που αναγνωρίζει αποκλειστικά κυριαρχικά δικαιώματα για την αναζήτηση και εξόρυξη φυσικών πηγών στον βυθό και υπέδαφος της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας.
Τώρα πλέον Αθήνα και η Λευκωσία περιμένουν να δουν εάν η Τουρκία παρά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει στο εσωτερικό και στο εξωτερικό θα επιδιώξει να ξεφύγει προς τα εμπρός καταφεύγοντας στην γνωστή λύση της πρόκλησης εντάσεων στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο…

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Η εκπομπή 'Απαγορευμένη Ζώνη' του Γιώργου Τράγκα στο E TV για τους χημικούς αεροψεκασμούς! ΒΙΝΤΕΟ 12-11-2013

Η εκπομπή 'Απαγορευμένη Ζώνη' του Γιώργου Τράγκα στο E TV για τους χημικούς αεροψεκασμούς! ΒΙΝΤΕΟ 12-11-2013

Για όσους δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν την εκπομπή λόγω της μετάδοσης του μόνο στις περιοχές που έχει πάει το ψηφιακό σήμα ή λόγω του προχωρημένου της ώρας, μπορείτε να την παρακολουθήσετε ολόκληρη.

Η ομάδα δράσης Αττικής μαζί με τον κο Κατσαρό,τον κο Γούδη και άλλους καλεσμένους συζήτησαν και παρουσίασαν
στοιχεία για το φαινόμενο που απασχολεί τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότερους Έλληνες.
Δείτε το τι υλικό παρουσιάστηκε καθώς και τις τοποθετήσεις των καλεσμένων στο βίντεο της εκπομπής.
Για να πάτε κατευθείαν στο σημείο που η εκπομπή ασχολείται με τουςαεροψεκασμούς θα πρέπει να πάτε στο 1:37:17 του βίντεο.

ΒΟΜΒΑ…ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΥΣ…ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΕΚΡΥΨΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ

ΒΟΜΒΑ…ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΥΣ…ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΕΚΡΥΨΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΠΙΛΟΤΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΠΟΥ ΤΑ megaΛΑ ΜΜΕ ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ!
ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΨΕΚΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΙΛΟΤΟΙ ΤΗΣ ...

ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ!
Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΑΞΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΔΙΔΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ!
ΤΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΥΣ...
ΤΙ ΑΠΑΝΤΑΣ ΣΤΑΥΡΟ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ?

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Μετά από αυτό το βίντεο, Παπανδρέου και Πάγκαλος είναι ακόμα ελεύθεροι; (Wikileaks – Πετρέλαια).

Μετά από αυτό το βίντεο, Παπανδρέου και Πάγκαλος είναι ακόμα ελεύθεροι; (Wikileaks – Πετρέλαια).


Το Απόλυτο Αντίμετρο στο Χημικό Βιολογικό Ψέκασμα των Ουρανών

Το Απόλυτο Αντίμετρο στο Χημικό Βιολογικό Ψέκασμα των Ουρανών

Αν έχετε αγανακτήσει μετά από 13 χρόνια συστηματικού ψεκάσματος των ουρανών μας με χημικά και βιολογικούς παράγοντες όπως (παθογενές μυκόπλασμα , morgellons, smartsdust και άλλα) και όχι μόνον, από τα αθόρυβα υπερηχητικά Boeing (η NASA παραδέχτηκε την ύπαρξη τους πριν δύο χρόνια) και από τα Orbs ηλεκτρικής αντιβαρύτητος.

Τότε φτιάξτε ενα CB (ChemBuster). Έχει ακτίνα δράσεως 20 χλμ. και ένα CB ανά νομό, είναι το ελάχιστο. Με τρία σε τρίγωνο -ανά νομό- έχετε το τέλειο αποτέλεσμα. Η πρωτεύουσα του νομού να περικλείεται στο τρίγωνο. Χρειάζεται να ακουμπά σε χώμα. Επίσης το στηρίζετε με τρία σχοινάκια από κάπου για να μην πέσει από τον αέρα. Το μόνο που απαιτείται είναι πολύ κέφι, μεράκι και λίγα εργαλεία. Όσο για το κόστος στοιχίζει όσο ένα καλό γεύμα έξι- οκτώ ατόμων σε καλό εστιατόριο.
(c) Το άρθρο αυτό αποτελεί επαναδημοσίευση από τηνσελίδα μου στο facebook και από παλαιό άρθρο στην miastala.com.

Οι οδηγίες αφορούν ένα χαμηλού κόστους CB το όποιο θα καθαρίσει ταchemtrails και θα αποκαταστήσει την υγεία των ουρανών σας. Επίσης θα αποκαταστήσει την φυσιολογική βροχόπτωση στο μέρος σας και το ήπιο φυσιολογικό κλίμα. Οι βροχοπτώσεις πλέον είναι φυσιολογικές και όχι καταρρακτώδεις, οι οποίες παρασύρουν το χώμα και καταστρέφουν τα φυτά και ό,τι βρεθεί στο πέρασμα τους. Εξουδετερώνει την ραδιενέργεια σε μεγάλη απόσταση. Εάν γίνει πυρηνική έκρηξη οπουδήποτε στον πλανήτη και είστε κοντά, θα ακούσετε έναν πολύ ισχυρό ξερό κρότο.
Θα παρατηρήσετε την απίστευτη ευφορία που νοιώθουν τα ζώα κοντά του, επίσης πολλές μέλισσες, πεταλούδες και πουλιά τα οποία κελαηδούν χαρούμενα όλο το εικοσιτετράωρο.
Υποτίθεται ότι ο αναγνώστης έχει πείρα κατασκευής των TB η TowerBusters. Αυτά είναι μικροί πάμφθηνοι οργονίτες*** στο μέγεθος cookies τα όποια εξουδετερώνουν την κακή συνιστώσα της ακτινοβολίας των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, αρκεί να τοποθετηθούν στο έδαφος κοντά στις κεραίες ή ακόμη και 100 μέτρα μακριά. Αυτό ισχύει για την εξοχή. Το καλύτερο είναι 3 η 7 κομμάτια περιμετρικά. Οδηγίες κατασκευής θα βρείτε στο www.orgonodrome.gr Διαβάστε ή μάλλον δείτε, πως να φτιάξετε ΤΒ πανεύκολα, σε 4 βήματα.
Για να έχετε αποτέλεσμα 100% με το CB σας, πρέπει να κάνετε δωράκια (gifting) τα TB σε όλες τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας του νομού σας. Ο λόγος είναι ότι πρώτα ανέπτυξαν τα δίκτυα της κινητής τηλεφωνίας και μετά άρχισαν το ψέκασμα. Το μισό σήμα (όχι αυτό που χρησιμοποιείται για την τηλεφωνία, χρησιμεύει για την αγκύρωση του ψεκάσματος. Οι χάλκινοι σωλήνες είναι η κυρία επιλογή στην κατασκευή των CB. Όμως η πείρα έδειξε ότι το αλουμίνιο δουλεύει εξ όσου καλά και είναι σημαντικά φθηνότερο και ευκολότερο στην ανεύρεση του.
Θα χρειαστείτε :
1. Ένα πλαστικό κουβά η πλαστικό κουβά από χρώματα περίπου 25 εκατοστά ύψος και 20 εκατοστά διάμετρο.
2. Έξι αλουμινένιες σωλήνες Φ28mm με μήκος 2 μέτρα, εικόνα 1.
3. Έξι τερματικές τάπες (καλύμματα) αλουμινίου.
4. Έξι κρυστάλλους καθαρού χαλαζία (clear quartz) τουλάχιστον 5-6 εκατοστά μήκος και αρκετά λεπτοί για να γλιστράμε μέσα στον σωλήνα με άνεση. Εννοούμε μέγιστο πλάτος στο φαρδύτερο σημείο τους περίπου 2 πόντους.
Αυτοί οι κρύσταλλοι κανονικά πρέπει να είναι «διτερματικοί», δηλαδή με μύτη και από τις δυο πλευρές. Αν είναι διτερματικοί πρέπει η θετική ενεργειακά άκρη να κοιτάζει προς τα πάνω. Αυτό όμως απαιτεί γνώσεις και εμπειρία. Όποτε είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε «μονοτερματικούς» δηλαδή με μια μύτη, καθόσον η μύτη τους είναι πάντοτε η θετική ενεργειακά άκρη. Αφήστε, που είναι οι μόνοι που θα μπορέσετε να βρείτε στην χώρα μας, και αυτό με σχετική δυσκολία.
Ένα κουβά με ψιλά ρινίσματα αλουμινίου. Εδω προσοχή, τα ρινίσματα πρέπει να είναι ψιλά και καθαρά. Δηλαδή εάν περιέχουν σαπουνάδικο, πρέπει να τα πλύνετε με υγρό πιάτων σε ένα κουβά καλυμμένο με τουλπάνι και να τα στεγνώσετε τελείως. Αλλιώς θα έχετε πρόβλημα, γιατί θα δημιουργηθούν φυσαλίδες και η κατασκευή θα αχρηστευθεί.
Περίπου έξι η αφτί κιλά πολυεστέρα και αντίστοιχο καταλύτη (τριπλάσια ποσότητα από ότι οδηγίες σας δίνουν στο χρωματοπωλείο που τον αγοράζετε), για όσους έχουν ξαναδουλέψει πολυεστέρα και ξέρουν τι να κάνουν. Επίσης ο πολυεστέρας απαιτεί άριστο εξαερισμό και συνίσταται να γίνει η κατασκευή στο ύπαιθρο από κάποιον που γνωρίζει. Επίσης πολύ καλή μάσκα για χημικά (συνιστώνται οι διπλές) και εργατικά γάντια για χημικά.
Αλλιώς είναι προτιμώμενη αντίστοιχη ποσότητα έποικης ρητίνης δυο συστατικών σε συσκευασία κιλού. Όμως πρέπει να είναι η πλέον λεπτόρρευστη που θα βρείτε και πρέπει να επιμείνετε πολύ σε αυτό. Το πρόβλημα της είναι ότι είναι πολύ πιο ακριβή, σε σχέση με τον πολυεστέρα.
Δυο κομμάτια κόντρα πλακέ θαλάσσης περίπου 9 χιλιοστά πάχος και διαστάσεις 20 χ 20 εκατοστά. Επίσης 2 διαβήτες για να μαρκάρετε τις τρύπες.
Ένα πριόνι για ξύλο, ένα ηλεκτρικό τρυπάνι με το αντίστοιχο πολυτρύπανο (καμπάνα) που ανοίγει τρύπες σε ξύλο 28 χιλιοστών και αν βρείτε ένα που να ανοίγει τρύπες 80 περίπου χιλιοστών, θα ήταν έξτρα ευκολία.
Επίσης γυαλόχαρτο, σπόγγο, αλουμινοταινία, μονωτική ταινία καλής ποιότητος, βαζελίνη η παρκετίνη ή σπρέυ σιλικόνης, ένα πλαστικό δοχείο η κουβαδάκι με χωρητικότητα 1,5 λίτρων και ένα μικρό ξυλαράκι για να ανακατεύετε την ρητίνη.
Κόψτε τους σωλήνες στα 2 μέτρα μήκος από το αρχικό των 3 μέτρων, γιατί έτσι πωλείτε. Τα τρία κομμάτια του ενός μέτρου που περισσεύουν θα τα χρειαστείτε κατόπιν. Για αυτό χρειάζεστε ένα φτηνό κοφτή σωλήνων. Με το γυαλόχαρτο η με λίμα φάτε ότι προεξέχει για να είναι λείες οι άκρες.
Βαλτέ τις τάπες στην μια πλευρά και στην ένωση με τον σωλήνα αρκετή αλουμινοταινία καλά τεντωμένη, ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να περάσει η ρητίνη μέσα. Η θερμοκρασία που αναπτύσσει η ρητίνη είναι 110 -120 βαθμούς Κελσίου γι αυτό χρειάζεται προσοχή. Προτείνω να κάνετε πειράματα πριν ξεκινήσετε την μεγάλη κατασκευή, με κάποια μικρότερα για να αποκτήσετε μια στοιχειώδη εμπειρία με τα υλικά.

Προετοιμάστε τους δυο αποστάτες από κόντρα πλακέ θαλάσσης ως εξής: Όπως στην εικόνα 2 θα σημειώσετε τα κέντρα για τις έξι τρύπες που κατόπιν θα τις ανοίξετε με το τρυπάνι και το εργαλείο που αναφέραμε. Αφού ανοίξετε τις τρύπες, «φάτε» τις για να πέρανε καλά οι σωλήνες.
Τον επάνω αποστάτη κάντε τον όπως στην φωτογραφία 3. Αυτός έχει σκοπό να κρατεί τους σωλήνες παράλληλους μεταξύ τους. Ο επάνω αποστάτης θα φαίνεται όποτε προσέχετε περισσότερο το φινίρισμα του. Επίσης τον περνάτε ένα βερνίκι η μπογιά εξωτερικού χώρου ώστε να αντέχει τα στοιχειά της φύσεως καλύτερα. Κόψτε τον κάτω αποστάτη όπως φαίνεται στη εικόνα 4.
Ο κάτω αποστάτης συγκρατεί τις βάσεις των σωλήνων ενώ δουλεύετε με τον οργονίτη. Προσπαθήστε να κόψετε όσο περισσότερο κόντρα πλακέ μπορείτε, χωρίς να εξασθενήσει. Εννοώ για την κεντρική τρύπα. Διότι θέλει μια τρύπα 8 -9 εκατοστά στο κέντρο. Δεν χρειάζεται τόσο καλό φινίρισμα γιατί θα γεμίσει οργονίτη.
Φροντίζεται οι σωλήνες να περάσουν σφιχτά στους δυο αποστάτες και οι κάτω άκρες των σωλήνων να είναι καλά σφραγισμένες με τις ταπες και την αλουμινοταινία. Τότε είστε έτοιμοι να γεμίσετε τον κουβά με οργονίτη. Πασαλείψτε το εσωτερικό του κουβά με βαζελίνη η παρκετίνη η σπρέυ, ώστε να μπορέσετε να τον βγάλετε όταν στεγνώσει ο πολυεστέρας και τελειώσετε.
Τοποθετείστε τον κουβά σε επίπεδο έδαφος και φτιάξτε ένα στρώμα οργανωτή δυο έως τέσσερα εκατοστά. Πρώτα ρίχνετε λίγη έτοιμη ρητίνη και κατόπιν ίση ποσότητα όγκου ρινίσματα, τα πατάτε καλά με ένα ξυλαράκι ώστε να γεμίσει όλη η ρητίνη. Επαναλαμβάνετε το ίδιο σε διάστημα 2 λεπτών πριν αρχίσει να πήζει. Χρησιμοποιήστε ένα κιλό την φορά. Επαναλαμβάνεται την διαδικασία την επόμενη μέρα πάλι με ένα κιλό για να αποφύγετε «βράσιμο» της ρητίνης.
Σταθεροποιήστε ((εάν δεν έχετε τίποτα καλύτερο χρησιμοποιείστε την πλάτη μιας καρέκλας και δέστε τους με χόντρους σπόγγους)) τους σωλήνες με τους αποστάτες και τοποθετείστε τα κάθετα στο κέντρο του κουβά. Φροντίστε οι σωλήνες να είναι κάθετοι και παράλληλοι.
Όταν γίνει αυτό είστε έτοιμοι να βάλετε τον υπόλοιπο οργανωτή στον κουβά γύρω και ανάμεσα στους σωλήνες με τον τρόπο που περιγράψαμε νωρίτερα. Λίγη λίγη την ρητίνη και ενδιάμεσα το ρίνισμα πατώντας το να καθίσει καλά, χωρίς κενά. Προσοχή θα βάζετε ένα κιλό ρητίνη και ρίνισμα την ημέρα η κάθε 12 ώρες. Αν τα βάλετε όλα μαζί θα βράσει όλο το μίγμα και θα καταστραφεί. Επίσης θα παραμορφωθεί ο κουβάς.
Τώρα οι κρύσταλλοι πρέπει να καθίσουν στον πάτο της σωλήνας και κάθετα. Θα πρέπει να κάνετε για τον καθένα ένα «φυσίγγι» (εικονα 5η), από διαφανή πλαστικό σωλήνα και μέσα στο φυσίγγι σκληρό αρμαφλέξ σωληνοειδές υλικό αφρώδους πλαστικού (είναι η μόνωση των σωλήνων που έχει το αιρκοντίσιον). Προσέξτε η μύτη του χαλαζία να είναι επάνω και το κάτω μέρος του μισό πόντο πριν τον πάτο του φυσιγγίου. Επίσης για να κάνετε τον πάτο του φυσιγγίου θα κολλήσετε ένα κομμάτι κομμένου πλαστικού σωλήνα.
Βεβαιωθείτε με δοκιμή ότι τα «φυσίγγια» με τους κρυστάλλους γλιστρούν εύκολα στους σωλήνες.
Αφού έχει πήξει ο οργανωτής, ξαπλώστε οριζόντια το CB. Βαλτέ με προσοχή τους κρυστάλλους στους σωλήνες. Μετά σηκώστε σιγά – σιγά ώστε να γλιστρήσουν μαλακά μέχρι τον πάτο.
Αυτή η μέθοδος σας επιτρέπει να αντικαταστήσετε τους κρυστάλλους στο μέλλον, όταν «κουραστούν». Επίσης θα καλύψετε το πάνω μέρος των σωλήνων με πλαστικές τάπες και αν δεν βρείτε με διάφανες ναύλων και ταινία για να μην γεμίζει νερό, Τώρα το CB σας είναι έτοιμο για στήσιμο.
Θυμάστε τα έξι κομμάτια σωλήνα του ενός μέτρου που περίσσεψαν; Τώρα θα τα χρειαστείτε. Επειδή το ψέκασμα γίνεται σε δύο ύψη, για να «πιάσετε» αυτό στην Στρατόσφαιρα πρέπει να προσθέσετε τους τρεις σωλήνες του ενός μέτρου με μούφα και αλουμινοταινία πάνω στους τρείς σωλήνες.
Αποτέλεσμα, όσο και εάν ψεκαστεί ο ουρανός θα παρατηρήσετε τα εξής. Πρωτα δημιουργείται μια τεράστια δίνη στα ψεκασμένα από τα αεροπλάνα σύννεφα στον ουρανό που κρατεί συνήθως μια ώρα. Μετά ξαφνικά ο ουρανός καθαρίζει σε μια στιγμή και είναι ξανά γαλανός, και εσείς πιο υγιείς.
Εδώ θέλω να ευχαριστήσω δημόσια, τους φίλους που χρησιμοποιώντας αυτό το άρθρο και τις οδηγίες του, κατασκεύασαν CB που τα χρησιμοποίησαν για όφελος των συνανθρώπων τους. Εύχομαι κι ελπίζω να ακολουθήσουν κι άλλοι, αν θέλουμε να μην έχουν αποτελέσματα επάνω μας τα ψεκάσματα των επικυρίαρχων.
Καλή Επιτυχία και η οργόνη μεθ’ ημών

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Σαράντα μνηστήρες για τα κοιτάσματα στην Ελλάδα


Ενδιαφέρον από 40 μεγάλες εταιρείες, ηχηρά ονόματα της πετρελαϊκής βιομηχανίας, για τους υδρογονάνθρακες στην Ελλάδα
Ηχηρά ονόματα της παγκόσμιας πετρελαϊκής βιομηχανίας, από τις αμερικανικές Chevron και Exxon Mobil μέχρι τη ρωσική Gazprom, την ιταλική ENI, και τη γερμανική EON, συμμετέχουν στο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Γεωλόγων AAPG, που διεξάγεται από την Τετάρτη στην Αθήνα.
Στο συνέδριο, που γίνεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, δείγμα της σημασίας που αποδίδει η διεθνής πετρελαϊκή αγορά για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες, έχουν δώσει συνολικά το παρόν τους 150 στελέχη από 40 μεγάλες εταιρείες που προέρχονται από 120 χώρες.
Πρόκειται τόσο για δυτικούς ομίλους, όσο και για εταιρείες της περιοχής της ΝΑ Μεσογείου, όπως η τουρκική κρατική επιχείρηση πετρελαίου TPAO, αλλά και για εταιρείες από την Ασία σαν τη μαλαισιανή Petronas.
«Το σημερινό συνέδριο δείχνει ότι η Ελλάδα μπαίνει στο μεγάλο χάρτη της ενέργειας σε παγκόσμιο επίπεδο», δήλωσε στο περιθώριο του συνεδρίου, ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης, απευθύνοντας πρόσκληση στις ξένες εταιρείες να επενδύσουν στην Ελλάδα.
«Εταιρείες χωρών της Μεσογείου, της Κασπίας, και της Μαύρης Θάλασσας βρίσκονται εδώ και διερευνούν τις δυνατότητες που υπάρχουν για υδρογονάνθρακες στην Ελλάδα και όχι μόνο», τόνισε ο υπουργός.
Ταυτόχρονα ανακοίνωσε ότι μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες θα προχωρήσει η υπογραφή των συμβάσεων «οpen door» για έρευνες υδρογοναθράκων σε Πατραϊκό και Ιωάννινα, καθώς τα κείμενα είναι έτοιμα και παραδίδονται στις κοινοπραξίες που έχουν επιλεγεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές στις κοινοπραξίες μετά και από σχετικά αιτήματα που αυτές υπέβαλλαν, ότι δεν πρόκειται να αυξηθούν οι φορολογικοί συντελεστές παρά μόνο να μειωθούν, μήνυμα το οποίο θα μεταφέρει ο κ. Μανιάτης και στις επαφές που θα έχει το απόγευμα με εκπροσώπους των εταιρειών που βρίσκονται στο συνέδριο.
Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ Ι. Κωστόπουλος μιλώντας στο ίδιο συνέδριο ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι μια πολλά υποσχόμενη περιοχή, καθώς επίσης ότι ο όμιλος έχει αγοράσει τα σεισμικά δεδομένα των ερευνών της νορβηγικής PGS σε Ιόνιο και Ν. Κρήτη, τα μελετά και τα έχει εντάξει στα δεδομένα τα οποία ήδη διαθέτει.
Προανήγγειλε μάλιστα συνεργασίες των ΕΛΠΕ με ξένες εταιρείες, λέγοντας χαρακτηριστικά «ελπίζουμε να συμμετέχουμε στις ηγετικές κοινοπραξίες που θα συμμετάσχουν στις εκμεταλλεύσεις στην Ελλάδα".
Με ενδιαφέρον πάντως αναμένεται η παρουσίαση στο συνέδριο από στελέχη της νορβηγικής PGS νέων δεδομένων από την αξιολόγηση των ευρημάτων που προέκυψαν κατά τις έρευνες τους σε Ιόνιο και Νότια Κρήτη.