Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Ενεργειακή Αιγαίου: Και 2η άδεια για γεωτρήσεις πετρελαίου στην Αίγυπτο



Η Ενεργειακή Αιγαίου, η μοναδική εταιρεία που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα στην εκμετάλλευση κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου μέσω της θυγατρικής της Kavala Oil, στο πλαίσιο επέκτασης των δραστηριοτήτων της στο εξωτερικό και σε συνέχεια της πρώτης άδειας ερευνών & εκμετάλλευσης (East Magawish Block στον Κόλπο του Σουέζ, Δεκέμβριος 2009) ανακοίνωσε την υπογραφή μιας σημαντικής συμφωνίας για την απόκτηση και 2ης άδειας στην Αίγυπτο.

Ειδικότερα, η Ενεργειακή Αιγαίου προχώρησε σε συμφωνία συνεργασίας με την Groundstar Resources Egypt Limited, θυγατρική της εισηγμένης στο χρηματιστήριο του Καναδά Groundstar Resources για την εξαγορά ποσοστού 70% επί των δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης του West Kom Ombo (WKO) Block, το οποίο βρίσκεται στη Νότιο Κεντρική έρημο στην Άνω Αίγυπτο και περίπου 100 χιλιόμετρα από το Ασουάν.

Το τελικό στάδιο της συμφωνίας αποτελεί η επικύρωσή της από την Κυβέρνηση της Αιγύπτου, ενώ οι συμβατικές υποχρεώσεις της Ενεργειακής Αιγαίου συμπεριλαμβάνουν τη διενέργεια δύο ερευνητικών γεωτρήσεων μέχρι και την 16η Σεπτεμβρίου του 2011.

Το West Kom Ombo block καλύπτει μια περιοχή έκτασης 31.520 τετραγωνικών χιλιομέτρων, αντιπροσωπεύει μία από τα μεγαλύτερες περιοχές παραχώρησης στην Αίγυπτο και έχει καλυφθεί εν μέρει από σεισμικές έρευνες 690 χιλιομέτρων που διενεργήθηκαν από την Groundstar.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι από ανεξάρτητη Μελέτη, της εξειδικευμένης καναδικής εταιρείας Gustavson Associates, για λογαριασμό της Groundstar προκύπτει ότι η ποσότητα των αναμενόμενων κοιτασμάτων εκτιμάται σε 570 εκατομμύρια βαρέλια. (P50).

Ο κ. Μαθιός Ρήγας, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Ενεργειακής Αιγαίου δήλωσε σχετικά: “Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τις εξελίξεις και την ταχύτατη πρόοδο που έχουμε καταφέρει στην Αίγυπτο. Η είσοδός μας στην αγορά αυτή έγινε μόλις το Δεκέμβριο του 2009 και ήδη στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας μας εντάσσεται η 2η άδεια, στο West Kom Ombo block. Οι ευκαιρίες ανάπτυξης όπως και το επενδυτικό περιβάλλον είναι ευνοϊκά και από την πλευρά μας δεσμευόμαστε να τις αξιοποιήσουμε στο μέγιστο βαθμό στοχεύοντας στην υλοποίηση της πρώτης γεώτρησης πριν από το τέλος της χρονιάς».
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/05/2_12.html#ixzz0nvJ0VJOl

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου