Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Στις 196.226 ευρώ η υπεξαίρεση στο δήμο Παγγαίου...Μόνο για το 2010 -Ανέλαβε την πολιτική ευθύνη ο Γ. Φιλόσογλου


Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011
Επιθεωρητές της Περιφέρειας θ’ αναζητήσουν τα υπόλοιπα!



Το πόρισμα της ειδικής διαχειριστικής επιτροπής στο δήμο Παγγαίου ανακοίνωσε χθες (31/1) το βράδυ κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος Βασίλης Ξουλόγης, προσδιορίζοντας σε 196.226,66 ευρώ το ύψος της υπεξαίρεσης του κεντρικού ταμία (του πρώην δήμου Ελευθερούπολης) μόνο για το 2010.
Η επιτροπή πρόλαβε να διερευνήσει τα ταμεία του δήμου και των νομικών προσώπων του πρώην δήμου Ελευθερούπολης μόνο για το περασμένο έτος, αφήνοντας τον πιο ουσιαστικό έλεγχο –τόσο για το 2010, όσο και για προηγούμενα έτη- στους Επιθεωρητές που κλήθηκαν από την Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης για το σκοπό αυτό.

Αύριο το πρωί, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Παγγαίου, θα κινηθούν οι διαδικασίες για την ποινική δίωξη του ταμία Ι.Μ. –καθώς το ύψος της υπεξαίρεσης που δημόσια κι αυθόρμητα παραδέχθηκε ο ίδιος ανέρχεται σε βαθμό κακουργήματος. Παράλληλα, έχουν θυροκολληθεί στην οικία του υπαλλήλου κλήσεις που του απέστειλε ο δήμος Παγγαίου για απολογία και παραπομπή του στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.
Στο πόρισμά της η ειδική επιτροπή τονίζει ότι το ποσό που προσδιορίστηκε «σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί οριστικό και η υπόθεση χρήζει περαιτέρω διερεύνησης».

Κατά την έρευνα εντοπίστηκαν συνολικά επτά λαθροχειρίες του κεντρικού ταμία, που έγιναν κυρίως κατά την τελευταία εβδομάδα του 2010, κι αφορούν ποσά σχετικά με χρηματοδοτήσεις σχολείων (επέκταση Λυκείου Ελευθερούπολης, 1ος Παιδικός Σταθμός Ελευθερούπολης, Παιδικός Σταθμός Κοκκινοχώματος ), αλλά και εισπράξεις δημοτικών τελών μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Ο υπάλληλος παραποιούσε τα ποσά σε ήδη νομίμως υπογεγραμμένα χρηματικά εντάλματα, με αποτέλεσμα να καταβάλλονται μικρότερα ποσά στα εκτελούμενα έργα και να ιδιοποιείται τη διαφορά, ή πρόσθετε δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε γραμμάτια προείσπραξης για να φαίνεται μεγαλύτερη η οφειλή, καρπούμενος τα επιπλέον χρήματα!

Ο Γ. Φιλόσογλου
Στη διάρκεια της χθεσινοβραδινής συνεδρίασης του δ.σ. Παγγαίου, με θέμα προ ημερησίας διατάξεως την επίμαχη υπεξαίρεση, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης (και πρώην δήμαρχος Ελευθερούπολης) Γιάννης Φιλόσογλου ζήτησε «να καταδικαστεί ο ταμίας, να πάει στη Δικαιοσύνη» κι ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τον εν λόγω υπάλληλο, που ήταν –όπως τόνισε- προσωπική του επιλογή. Επίσης, ο κ. Φιλόσογλου ζήτησε από τον δήμαρχο Παγγαίου να προχωρήσει σε έλεγχο όλων των ετών και στους πέντε δήμους που απαρτίζουν τον «καλλικρατικό» δήμο Παγγαίου «για να ξέρουμε από πού ξεκινάμε». Σημειώνεται ότι ο κ. Ξουλόγης ανακοίνωσε ήδη από μέρες ότι ξεκινούν έλεγχοι και κατάρτιση ισολογισμών και στους πέντε πρώην δήμους.
Ακόμα, ο πρώην δήμαρχος Ελευθερούπολης απευθύνθηκε σε όσους διαδίδουν φήμες εις βάρος του, ζητώντας τους να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη εφόσον διαθέτουν επιβαρυντικά στοιχεία, ειδάλλως απείλησε ότι θα προσφύγει ο ίδιος εναντίον τους δικαστικά για άδικη συκοφάντησή του.
Διευκρίνισε δε ότι, κατά την άποψή του, ο δήμος Παγγαίου δεν πρέπει ν’ αντιμετωπίζει σήμερα πρόβλημα ρευστότητας, αφού στις 6 Ιανουαρίου «έσπασε» ομόλογο του πρώην δήμου Ελευθερούπολης, συνολικού ύψους δύο εκατομμυρίων ευρώ, στην Alpha Bank –οπότε τα χρήματα αυτά είναι άμεσα διαθέσιμα για την κάλυψη των αναγκών του.

Ο Χαρ. Χρυσανίδης
Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο δήμο Παγγαίου (πρώην δήμαρχος Ελευθερών) Χαράλαμπος Χρυσανίδης ανέβασε τους τόνους, ανταλλάσσοντας οξείς χαρακτηρισμούς με τον κ. Φιλόσογλου, και ανέφερε ότι «περίσσεψε η υποκρισία». Ζήτησε εκ μέρους της παράταξής του την άμεση ανάθεση καθηκόντων σε ορκωτούς λογιστές, ώστε να ξεκινήσουν έλεγχοι σε όλους τους πρώην δήμους «κι από κει και πέρα να πάμε σε Εισαγγελείς, Επιθεωρητές και ό,τι άλλο χρειάζεται… Το αμαρτωλό παρελθόν να μην γίνει εμπόδιο για να προχωρήσει ο δήμος προς τα μπρος» -όπως τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου