Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Εξαγορά της KAVALA OIL από αραβικό κολοσσό! – Την Κυριακή αναμένεται αντιπροσωπεία από τα Εμιράτα


Με μία αιφνιδιαστική κίνηση, που σημαίνει πολλά για το μέλλον της εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη χώρα μας, ο πετρελαϊκός κολοσσός Emirates State Oil Co προέβη χθες στην εξαγορά της KAVALA OIL από την Ενεργειακή Αιγαίου!
Τα νέα έφτασαν στην Καβάλα αργά το βράδυ και προκάλεσαν αρχικά αμηχανία και στη συνέχεια –όταν έγιναν γνωστές λεπτομέρειες για το μέγεθος της αραβικής εταιρίας- συγκρατημένο ενθουσιασμό στις τάξεις των στελεχών και των εργαζομένων στην KAVALA OIL.
Λόγω του προχωρημένου της ώρας δεν στάθηκε δυνατό να γνωστοποιηθούν λεπτομέρειες της συμφωνίας, αλλά ασφαλείς πληροφορίες κάνουν λόγο για ποσό που ξεπερνά τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ σε πρώτη φάση.
Πάντως, την Κυριακή αναμένονται στην Καβάλα εκπρόσωποι της Emirates State Oil Company, συνοδευόμενοι από τους επικεφαλής της Ενεργειακής Αιγαίου, προκειμένου να ανακοινώσουν επίσημα λεπτομέρειες της εξαγοράς, καθώς και το φιλόδοξο επιχειρησιακό τους πρόγραμμα για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων του Βορείου Αιγαίου.
Όπως έχει διαρρεύσει, η Ενεργειακή Αιγαίου πρόκειται να συνεργαστεί με τους «πετρελαιάδες» από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και σε άλλες περιοχές όπου δραστηριοποιείται επιχειρηματικά (όπως στην Αίγυπτο), διευρύνοντας θεαματικά τις επενδυτικές προοπτικές της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου